Okul öncesinden itibaren başlayan satranç dersleri ve kulüpleri ile Türkiye ve Avrupa şampiyonu yetiştiren Kocatürk Kolejleri Tire'de çocuklara yönelik "satranç turnuvası" düzenledi.

İKİ KATEGORİDE YARIŞTILAR

Tire Belediyesi Hangar Çok Amaçlı Spor Salonu’nda 11-12 Haziran Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşen turnuva iki gün sürdü. Turnuvaya toplamda 200 çocuk katıldı. “11 Yaş Altı” ve “15 Yaş Altı” olmak üzere iki ayrı kategoride yapılan organizasyonda katılımcı çocuk sporcular ‘İsviçre Stili’ denilen tarzda mücadele verdiler. Her bir yarışmacı 6 karşılaşma yaparak kendi performansını gösterdi.

SATRANÇ FEDERASYONUNDAN 6 HAKEM GELDİ

Türkiye Satranç Federasyonu’ndan gelen 6 satranç hakeminin takip ettiği müsabakaların tamamlanmasının ardından sonuçlar bilgisayar ortamında elden geçirildi ve dereceye giren öğrenciler belirlendi.

Turnuvaya Tire dışından İzmir, Ödemiş gibi merkezlerden de katılım olduğu belirtildi.

DERECEYE GİRENLERE; KUPA, MADALYA, TABLET BİLGİSAYAR VE SATRANÇ TAKIMI HEDİYE EDİLDİ

Yapılan ödül töreninde her iki kategoride ilk üç derece giren çocuklara; kupa, madalya, tablet bilgisayar ve satranç takımı hediye edildi. Ayrıca sıralamada 4 ile 10 arasında yer alan isimlere de madalya ve satranç eğitim kitabı hediye edildi.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Kocatürk Koleji Tire Müdürü Mehmet Yaşar Akyol, Kocatürk Kolejleri Eğitim Koordinatörü ve aynı zamanda Gaziemir Kocatürk Koleji Müdürü olan Ahmet Nafiz Demir ve Kemalpaşa Kocatürk Koleji Müdürü İsmail Kocamaz verdi.

“11 Yaş Altı” kategorisinde; 1. Mert Ceyhan, 2. Niyazi Mert Kıvrıl, 3. Efe Şengül oldu.

"15 Yaş Altı” kategorisinde; 1.Yağız Emre Bakır, 2. Mevlüt Karaböcek ve 3. ise Barış Cevat Gücal oldu.


Editör: Haber Merkezi