Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Fatih Projesi’ kapsamında ülke çapında dağıtılan tablet PC’lerin dağıtımına ilçemizde de başlanılmıştı. Kademeli olarak okullara dağıtılan tablet PC’ler ilk olarak Kutsan Anadolu Lisesi’nde geçtiğimiz günlerde öğrencilere dağıtılmıştı. Tablet PC’ler ikinci olarak ŞAİK Lisesi’nde öğrencilere ve öğretmenlere dağıtıldı.




Eğitimde büyük bir atılım gerçekleştirecek olan, dünya çapında dikkat çeken ‘Fatih Projesi’ ülke çapında olduğu gibi, ilçemizdeki okullarda da adım adım uygulamaya sokulmaya başlandı. İlk aşamada Anadolu liselerinde başlatılan ve daha sonra meslek liselerinde de gerçekleştirilecek olan öğrenci ve öğretmenlere tablet PC (personel computer) dağıtma çalışması, Tire’de ilk olarak önceki gün Kutsan Anadolu Lisesi’nde yapılmıştı. 


261 ÖĞRENCİ VE 57 ÖĞRETMENE TABLET PC DAĞITILDI
Bu önemli projenin uygulandığı ikinci okul ŞAİK (Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu) Lisesi’nde gerçekleştirildi. Okul binasında düzenlene törenle 261 9. Sınıf öğrencisine ve 57 öğretmene tabletleri dağıtıldı. Törende Kaymakam Hüseyin Ergi, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, Müftü Salih Sağlam, Vergi Dairesi Müdürü Şinasi Şenol, Halk Eğitim Müdürü Turhan Eke’de yer aldı. 


ÖĞRENCİLER TABLET PC’LERİ HEYECANLA ALDILAR
Kaymakam Ergi, Milli Eğitim Müdürü Ölçer ve Okul Müdürü Mustafa Tekkelioğlu, konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaparak, bu projenin bilişim çağında öğrencilere katacağı faydalardan bahsettiler. Tabletlerini almanın heyecanını yaşayan öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi.


Editör: Haber Merkezi