Tire’nin en eski okullarından biri olan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi’nin kurulduğu yıldan bu yana verdiği mezunlar, okul bahçesinde düzenlenen büyük organizasyonla bir araya geldi. Okul idaresinin uzunca zamandır hazırlandığı programa şehir içinden ve şehir dışından yüzlerce mezun katıldı. Programa 1950 yılı mezunlarının bile katılması büyük gurur yaşattı. Birbirinden duygusal anların yaşandığı büyük buluşmada eski öğrenciler eğitim gördükleri sınıfları gezdi. Tire’nin deneyimli sunucularından Şeref Şenki’nin sunumunu yaptığı program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Konserler ve çeşitli gösterilerle devam eden programda Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan hediyeler açık artırma usulüyle mezunlara satıldı. Aynı zamanda büyük bir çekiliş düzenlenerek elde edilen gelirlerin tümü okul yararına kullanılmak üzere Aile Birliği’ne bağışlandı.

“CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

Törende konuşan Okul Müdürü Mete Arslan birbirinden önemli bilgiler verdi. ŞAİK Lisesi’nin bölgede marka haline gelmesi için canla başla çalıştıklarını ifade eden Arslan, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü;

“Değerli mezunlarımız programımıza hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Şanlı bir tarihe ve başarılarla dolu bir geçmişe sahip, sizler sayesinde temeli çok sağlam atılmış olan okulumuzda, dinamik idari kadromuz ve hepsi birbirinden değerli 52 idealist öğretmen arkadaşımla Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden ayrılmayan, laik adil güçlü ve başarılı nesiller yetiştirmek için, canla başla çalışmaktayız.

 Kuruluş tarihinden itibaren okulumuz, geleneği bozmadan, geleceği kucaklama vizyonuyla bu yıl da il ve ilçe genelindeki sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde adını yine en yükseklere yazdırmaya devam etmektedir.

Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmelerini sağlamak için, yerel  sponsorlarımızın katkıları  ve okul bütçemizin elverdiği ölçüde okulumuzu iyileştirmeye çalıştık. Şimdi de okulumuz fiziki imkanlarının iyileştirilmesi adına yaptığımız çalışmaları birkaç başlık altında özetlemek isterim.

Atatürk köşemiz yapılan alçıpan çalışması ve aydınlatma sistemi ile yenilenerek daha modern ve yüce önderimize yakışır bir şekilde tamamıyla yeniden tasarlandı.

Öğrencilerimizin daha rahat ortamlarda çalışabilmeleri için, edebiyat çalışma odamız ve ikinci resim atölyemiz kuruldu.

Mevcut müzik atölyemiz tadilat ve boya çalışmalarından sonra görsel içeriklerle zenginleştirilmiş olup ayrıca sınıfa alınan piyano ve portatif hoparlörler ile müzik eğitiminde çeşitlilik sağlandı.

Spor salonundaki öğretmenler odamız tadilat ve boya sonrasında daha modern bir görünüme kavuştu.

Dart ve masa tenisi salonu olarak kullandığımız eklenti, aktif hale getirildi ayrıca bu bölümün ön kısmına öğrencilerimizin oturma alanlarının yetersizliği göz önüne alınarak mermer oturma alanları yaptırıldı.

Kütüphanemizin kitaplıkları yine bir hayırseverimiz tarafından yenilenerek, bağış ve projelerimiz sayesinde güncel kitaplarla zenginleştirildi. Ardından, kitap takibinin daha rahat yapılabilmesi için barkod sistemi kurularak kütüphanemiz daha modern bir yapıya kavuşturuldu.

 Öğretmen panomuz ve okulumuzun birçok bölümündeki stor perdeler hayırseverlerimiz tarafından yaptırılmak suretiyle yenilendi.

ŞAİK Anadolu Lisesi’ni sadece burada öğrenim gören öğrencilerimiz için değil, aynı zamanda tüm değerli mezunlarımız ve kıymetli velilerimiz için de şanına layık bir biçimde revize etmeyi kendimize bir görev addettik.

Bayrak direklerimiz, ses sistemimiz, yönetmelik tabelalarımız ve okulumuzun ana bina giriş tabelası yenilendi.

 Yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de ana bina girişi için tasarladığımız danışma masasını olmuştur.

  Bu yıl mezun olacak öğrencilerimizin kullanacağı cübbelerimiz ŞAİK ruhuna yakışır şekilde çağdaş bir görünüme kavuşturulmuştur.

      Bahçemizin peyzaj çalışmaları, ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları yerel sponsorlar tarafından karşılanarak yaptırılmıştır.

       Tabi bunca hummalı çalışmanın içerisinde okulumuzun fiziki yapısı ile ilgili bazı teknik sorunlar da yaşamadık değil. Isıtma sistemimiz, miyadını doldurduğu için bazı petekler ve taşıma boruları kullanılmaz hale gelmiş fakat belediye başkanımız Sayın Atakan Duran’ın destekleri ile bunlar yaptırılmıştır.

  Okulumuzun daha iyi duruma getirilebilmesi için Ana bina iç cephe boyası geçtiğimiz dönem Belediye Başkanımız olan aynı zamanda öğrenciliğini geçirdiği okulumuzda öğretmen olarak da görev yapan Sayın Tayfur ÇİÇEK’in katkılarıyla yapılmıştır. İlk binamızda tamamlanan dış cephe boyası ana binaya geçilmiş olmasına rağmen elde olmayan bazı sebeplerden dolayı yarıda kalmıştır. Şartlar olgunlaştığında, eski adıyla Tire Lisemizin hak ettiği değeri göreceğine inancım tamdır.

Gelecek nesillerimiz için yaptığımız tüm bu çalışmalar sponsorlarımızın destekleri, hayırseverlerimizin katkıları ve kısıtlı okul bütçemizden karşılanmış olup ne yazık ki maddi imkanlarımız tükenmiştir.

  Geçtiğimiz yıl yapılan “Mezunlar Buluşması”nda, 85 yılı mezunlarımızın katkılarıyla toplanan meblağ için kendilerine, huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim. Toplanan bu meblağın, yine 85 mezunlarımızın oluruyla bahçe betonunun yenilenmesi için kullanılmasına karar verilmiştir. Gerekli yekünun tamamlanabilmesi adına, ilçemizin tanınmış isimlerinden aynı zamanda okulumuzdaki öğrencilik döneminde okul öğrenci meclisi başkanlığı yapmış olan Sayın Burak Alp Ersen’den söz alınmıştır.  Ancak bahçe betonumuzun yenilenmesi, araya seçim sürecinin girmesinden ve hava muhalefetinden dolayı bu anlamlı günümüze yetiştirilememiş, lakin 16 Mayıs tarihi için planlama yapılmıştır.

     Bir araya gelmenize ve unutulmaz anılarınızı yad etmenize vesile olmak adına, hem okulumuzun tamamlanmayı bekleyen ihtiyaçları için desteklerinizi bekliyor, hem de ŞAİK anılarınıza yeni anılar ekleyeceğiniz keyifli bir gün diliyorum.

ŞAİK’li olmanın ayrıcalık olduğunun bilincinde olarak, bunun haklı gururunu yaşıyor ve yaşatmaya çalışıyoruz”

Editör: Haber Merkezi