Tire 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde dün oldukça ilginç bir gelişme yaşandı. Sağlık ocağının hizmet verdiği bina, ortasına örülen duvarla ikiye ayrıldı. Sağlık hizmeti almak için gelen vatandaş, bir odadan diğer odaya geçebilmek için binadan çıkmak ve diğer kapıya dolaşmak zorunda kaldı.


Ergün ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA




Tire’de dün yaşanan ilginç gelişme, görenleri şaşırttı. Hürriyet Mahallesi’nde yer alan 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi  (sağlık ocağı) hizmet binasının içine duvar örüldü. Önceki gün gece saatlerinde örülen duvar, sabah işe gelen sağlık ocağı personeli ve sağlık hizmeti almak için gelen vatandaşların büyük bir şok yaşamasına sebep oldu. 
HEM KİRACI, HEM DE MEKAN SAHİBİ
Güven Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı binanın zemin ve bodrum katlarının, 3 yıldır Tire 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi binası olarak kullanıldığı öğrenildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kiralanan ve kira ücreti, burada görev yapan 5 aile doktorunun maaşlarından kesilen hizmet binasının mülkiyetinin iki farklı kişiye ait olduğu öğrenildi. Bu taraflardan ilki Tire’deki bir süt ürünleri firmasının sahibi iken binanın diğer yarısının sahibinin ise 2 Nolu Sağlık Ocağı’nda görev yapan aile doktorlarından biri olan Dr. Serkan Türkay olduğu ve sağlık merkezinin ortasına duvarı ördüren kişinin de kendisi olduğu öğrenildi. 
Edinilen bilgiye göre binanın inşaat halindeyken kiralandığı, sağlık ocağı olabilmesi için zemin kattaki her iki tarafın sahiplerinin, İl Sağlık Müdürlüğü ile anlaşarak zemin katı ayırmayarak tek bir mekan olarak kalmasını ve böylelikle sağlık ocağı olabilmesi için gereken alanı sağladıkları öğrenildi. 
KENDİNE AİT KISMI DUVAR İLE AYIRMA KARARI ALDI
Fakat bu durum, merkezinin hizmet verdiği mekanın bir tarafının sahibi olan ve aynı zamanda aynı sağlık merkezinde aile doktoru olarak görev yapan doktorun farklı düşüncelere içine girmesi ve sonrasında önceki gün akşam veya gece saatlerinde duvarla kendine ait olan kısmı ayırması ile farklı bir noktaya geldi.
‘BERLİN DUVARI’ GİBİ
2. Dünya Savaşı’nın ardından Doğu ve Batı Almanya diye ikiye ayrılan ve iki farklı devlet oluşturan Almanların tarih boyunca en çok önemsedikleri, en büyük kentlerinden biri olan Berlin’i,  paylaşamamaları üzerine, kentin ortasına yaptıkları duvarla ikiye ayırmaları ve kentin bir kısmını Doğu (Demokratik) Almanya’da bir kısmının ise Batı (Federal) Almanya’da kalması sağlanmıştı. 1961 yılında yapılan 46 km’lik duvar, tam 28 yıl kenti ayırmıştı. Bu duvardan geçmek yasaktı ve tehlikeliydi. 1989 yılında yıkılan duvar, özgürlükleri kısıtlanması, aynı yerin birbirinden ayrılması noktasında sembol bir yapıydı.
KONU İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE İLETİLDİ
Konuyla ilgili olarak, şuan için bir açıklama yapmayacağını belirten Dr. Türkay, durumun il sağlık müdürlüğüne intikal ettikten ve neticelendirildikten sonra herhangi bir açıklama yapabileceğini belirtti. Dr. Türkay’ın neden böyle bir karar aldığı vatandaşlar tarafından da merak edilmekte.
VATANDAŞ TEPKİLİ 
Öte yandan sabah sağlık merkezine sağlık hizmeti almak, tedavi veya aşı yaptırmak için gelen vatandaşlar, karşılaştıkları bu manzara karşısında şok olduklarını belirttiler ve bir adım öteye geçemedikleri için, binadan çıkarak etrafında dolanıp diğer kapıdan gitmek ve işlemlerini böyle yapabildiklerini belirterek, bu durumdan oldukça rahatsız olduklarını söyleyerek tepki gösterdiler. 



HABER VİDEOSU:





Editör: Haber Merkezi