Tire’de dün gece boyunca etkili olan sağanak yağış, bir okul bahçesinin göle dönmesine sebep oldu.

 

Ercan ÇELİK / HaberTire

 

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA


Tire’de hizmet veren Tire Ersan Kirazoğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, öğrenci ve öğretmenleri Çarşamba sabahı okula gelince gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüler. Adeta bir göleti andırır vaziyette neredeyse diz boyu suyla dolu okul bahçesinden geçerek, okula girmek mümkün olmadı. Okul yetkilileri hemen durumu itfaiyeye bildirdiler. Tire Belediyesi İtfaiye Ekipleri kısa süre içinde okula intikal ederek, 3 ayrı su pompasıyla okul bahçesindeki suyu tahliye etmeye giriştirler.


Okulun bahçe kapısında bir süre bekleyen öğrenci ve öğretmenler suların biraz çekilmesinden sonra okula güçlükle girebildiler. Olayı haber alan Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ve Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, okula gelerek incelemelerde bulundular.


Gece boyunca üst sokaklardan akan yağmur suyunun okulun bahçe kapısından girerek, yol zemininden düşük olan bahçeye dolduğu tespit edilen yağmur sularının tahliyesi için Tire İtfaiyesi seferber oldu. Tahliye işlemi gün boyu sürdü. Yağmur sularının yollardan toplayıp geldiği kum ve pislikler ise okul bahçesine çökerek, ortalığı bataklığa çevirdi.


Editör: Haber Merkezi