2013-2014 Eğitim-öğretim yılında ilk kez uygulanmaya başlanan TEOG (Temel Eğitim Ortaöğrenime Geçiş) Sınav sisteminde öğrencileri çok iyi performans sergileyen Tire Rasih Kirazoğlu Okulu, İzmir genelinde devlet okulları sıralamasında 511 okul arasında 14. oldu.


Dört yıl önce Tireli hayırsever iş adamı Rasih Kirazoğlu tarafından inşa edilen ve o günden bu yana Tireli öğrencileri en iyi şekilde geleceğe hazırlayan Rasih Kirazoğlu İlköğretim Okulu, ilk kez 2013-2014 eğitim-öğretim yılında uygulanan TEOG (Temel Eğitim Ortaöğrenime Geçiş) Sınavında büyük bir başarı gösterdi.

İZMİR’DEKİ 511 OKUL ARASINDA 14. OLDU
Rasih Kirazoğlu Okulu, İzmir’deki 511 devlet okulu arasında, almış olduğu 72.83 puan ortalamasıyla, 14. sırada yer aldı. Tire’de 1. Oldu. Okul adına sınava giren 49 öğrencinin 20’si 400 puanın üzerinde alarak başarı seviyesinin yükselmesini sağladı. Okul öğrenciler arasında en yüksek puanı alan 8/B sınıfı öğrencisi Akın Akbulut oldu. Akbulut 488 puan aldı. Okulun TEOG Sınavında göstermiş olduğu başarılardan biri de sınavda çıkan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi sorularında gösterilen başarı oldu. Bu ders sorularında % 86 okul ortalaması başarısı yakalayan Rasih Kirazoğlu Okulu, bu yönden de İzmir’in en iyi okulu oldu.

OKUL MÜDÜRÜNDEN BAŞARIYA KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR
Öğrencilerinin genel olarak yakaladıkları yüksek başarı seviyesinin kendisini ve tüm öğretmenleri mutlu ettiğini belirten Okul Müdürü M. Hanifi Soylu, “Okulumuzun elde ettiği bu başarıda emeği geçen bütün ortaokul bölümü öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Ayrıca, Din Kültürü branşında İzmir’in en başarılı seviyesine ulaşmamızı sağlayan Din Kültürü öğretmenimiz Zeliha Üçer’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren velilerimize, emeklerinden dolayı teşekkür  ediyorum. Elde ettiği başarılarla bizleri gururlandıran öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu başarılarının gidecekleri okullarda da devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi