Devletin yıllardır çocuğunu özel okula göndermek isteyen ailelere destek olma çalışmaları sonuç verdi. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk defa bu uygulamayı hayata geçirdi.


Ergün ÇELİK 





Ana Okulları için yıllık 2.500 TL, İlkokullar için yıllık 3.000 TL, Ortaokullar için de yıllık 3.500 TL destek verilecek. Destek almak için 29 Eylül’e kadar müracaat eden 180.637 öğrenciden 176.417’si tercih yapma hakkı kazandı.  
Tire, Selçuk ve Bayındır bölgesinde, devlet tarafından desteklenmeye uygun görülen okullar ise 

TİRE ÖZEL BİLGİ ORTAOKULU
TİRE ÖZEL BİLGİ İLKOKULU
TİRE ÖZEL BİLGİ ÇOCUK ANAOKULU
ÖZEL SELÇUK MİNİK KELEBEKLER ANAOKULU
ÖZEL SELÇUK MİSKET ANAOKULU
ÖZEL TİRE UĞUR BÖCEĞİ ANAOKULU ve
ÖZEL TİRE DORUK SAĞLIK MESLEK LİSESİ oldu. 


Tercih hakkı kazanan veliler www.meb.gov.tr adresine girip 5,6,7,8 ve 9 Eylül tarihlerinde tercihlerini yapacaklar. Destek almaya hak kazanan okulların çoğunu anaokulları oluşturdu. Tire Özel Bilgi Çocuk Anaokulu Müdürü Halis Günhan; “Anaokulu çocuğun aileden ayrılıp örgün eğitime başladığı ilk basamaktır. İlk düğme yanlış iliklenirse sonrakiler de yanlış olabilir. Tercih yapmadan önce velilerin okulları gezip görmeleri ve bilgi almaları menfaatlerine olacaktır.” dedi.

Özel Okul desteğine müracaat eden veliler genel olarak bilgi eksikliğinden yakınıyor. Desteğe müracaat eden öğrenci velilerinden Erkan Uygan; “Destek güzel bir şey. Ama önemli olan desteğin ihtiyacı olan kişilere ve doğru olarak verilmesidir. Maddi durumu çok iyi olan bir kişiye destek verilirken, ondan çok daha az geliri olan, ama çocuğunu okutmak için fedakârlık yapmaya çalışan birine destek verilmezse bu haksızlık olacaktır. Keşke müracaat sırasında gelir durumu, öğrenci başarısı ve diğer kriterleri daha iyi ölçen bir puanlama sistemi getirilseydi.” dedi. 

Tercih yapmak isteyen velilere yapılan uyarılar ise şunlar. Tercih edeceğiniz okulu önceden tanıyın. Başarılarını ve öğrencinize vereceği eğitimi öğrenin. Devlet tarafından karşılanan ücretten geri kalan ödemeyi nasıl yapacağınızı öğrenin. Okulun ulaşım durumunu göz önüne alın.

Eğitim desteği konusunda açıklamalarda bulunan Tire Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç; "Gelişmiş ülkelerde eğitim işi büyük oranda özel teşebbüslere yüklenmiştir. Devlet ise denetleyici ve yönlendirici pozisyonda kalmıştır. Ülkemizde de pek çok Milli Eğitim Bakanımız tarafından gündeme getirilen bu konu değişik sebeplerle yıllardır ertelenmiştir. İlk adım olması itibarı ile bu destek sürecini çok olumlu karşılıyoruz. Tire Bilgi Koleji olarak okulumuz önceki yıllarda olduğu gibi yine hem bireysel dereceler ile hem de tüm öğrencilerimizin ortalaması ile büyük başarı elde etmiştir. Her yıl başarılara imza atan okulumuz sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetlerde büyük başarılar kazanmıştır. SEPTO (Sanat Eğitim Proje Tasarım Olimpiyatı) ve SOBİO (Sosyal Bilimler Olimpiyatı) gibi ulusal yarışmalarda Türkiye 1.leri çıkarmış, uluslararası INFOMATRIX (Proje Olimpiyatı) Dünya 3.sü ve uluslararası DREAM LINE (Düş Çizgisi) yarışması Dünya 1.'si olmuştur.  Çağdaş ve kaliteli eğitim anlayışımız, güçlü, başarılı ve istikrarlı öğretmen kadromuzla Türkiye’nin gelecekteki liderleri olacak öğrencilerimizi yetiştirmekteyiz. Yurtdışı ve yurtiçi organizasyonlara katılan Tire Özel Bilgi Koleji, eğitim, spor, kültür, sanat ve birçok alanda Tire civarının ve Türkiye’nin gururu olmaktadır. Başarılarıyla gururumuz olan öğrencilerimizi, onların yetişmesinde emeklerini esirgemeyen velilerimizi ve öğretmenlerimizi kutlar, Bilgi Koleji ailesine yeni katılacak olanların da bu başarıları devam ettirmesini dilerim.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi