Öğrencilerine geleceğe yönelik hedef belirlemede yardımcı olan eğitim kurumu Özel Dünya Koleji 8.sınıf öğrencilerine lise tanıtım gezisi düzenledi.
Özel Dünya Koleji eğitim ve öğretimde, sosyal ve spor faaliyetlerinde yakaladığı başarıyla yetinmiyor.  Kendi bünyelerinde eğitim alan 8. Sınıf öğrencilerine, rehberlik ve psikolojik danışma servisi tarafından ortaöğretim kurumlarını tanımasını sağlamak ve geleceğe yönelik hedef belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla lise tanıtım gezisi düzenliyor.
Özel Dünya Koleji tarafından düzenlenen gezide İzmir Fen Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi ve Özel Türk Koleji ziyaret edildi. Ziyaret edilen okulların rehberlik ve psikolojik danışma servisleri tarafından okulların eğitim programları hakkında bilgi aktarıldı. Bu okulların derslikleri, laboratuvarları, teknolojik donanımları, yatakhaneleri, sosyal aktivite ortamları öğrencilere tanıtıldı. Ayrıca ziyaret edilen okullarda önceki yıllarda Dünya Koleji'nden mezun olan ve bu okullarda öğrenimine devam eden öğrencilerin görüşleri alındı. 8. Sınıf öğrencileri bu okullarda öğrenim gören öğrencilerle sohbet ederek, okullar hakkında daha detaylı bilgi edinme imkânı buldu.
Lise tanıtım gezisini değerlendiren Özel Dünya Koleji Okul Müdürü Serkan Taşçıoğlu, ‘Kurumumuz olarak öğrencilerimize, geleceğe yönelik hedef belirlemeleri konusunda da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Okul olarak öğrencilerimize lise gezileri düzenliyoruz. Liseleri gezerek, bilgiler edinen ve karar verme noktasında kafalarındaki soru işaretleri cevapsız kalmayan öğrencilerimiz bu ziyaretlerden memnun olduklarını dile getiriyorlar. Liseleri tanımak için çok verimli bir gezi olduğunu, okulları daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını söylüyorlar. Hatta 2. TEOG ortak sınavlara daha iyi çalışmaya ve bu okullara girmeye karar verdiğini söyleyen öğrencilerimiz de oldu. Bu durum bizi çok mutlu etti. Bundan sonra da lise tanıtım çalışmalarına devam edeceğiz.’ dedi.

Editör: Haber Merkezi