Tire’de değişik akademik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerdeki başarılarıyla adından söz ettiren Özel Bilgi Koleji, okul öncesi eğitimde yepyeni bir açılım yaptı.


HaberTire Haber Merkezi


Tire Özel Bilgi Çocuk Akademisi adı ile bu dönem eğitime başlayacak bir kurum inşa etti.  Konu ile ilgili konuşan Tire Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç “Tire, Selçuk ve Bayındır bölgesinde pek çok anaokulu ve kreş var. Biz 36-66 aylık çocuklarımız için farklı bir açılım yaptık. Anaokulu veya kreş değil çocuk akademisi açmaya karar verdik.  Bize güvenip çocuklarını emanet eden velilerimiz aralarındaki farkı görecek ve ne kadar karlı çıktıklarını dostlarına da anlatacaklardır.” dedi.  


914 m2 kapalı alana sahip olan Tire Özel Bilgi Çocuk Akademisi’nin 444 m2 oyun bahçesi bulunuyor. Ayrıca yeni hazırlanan 330 m2 ek oyun bahçesi ile 774 m2 oyun alanına sahip olacak olan Tire Özel Bilgi Çocuk Akademisi, 200’den fazla öğrenci alma kapasitesine sahip olmasına rağmen 100 öğrencinin çok iyi eğitim alacağı şekilde düzenlendi. Çocuk Akademisi öğrencileri ayrıca karşılarında bulunan Tire Özel Bilgi Koleji’nin bahçesinden ve konferans salonundan da istedikleri zaman istifade edebilecekler. 


ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROJESİ
Tire Özel Bilgi Çocuk Akademisi, 4 yıl önce Ege Bölgesinde akıllı tahtaya ilk geçen Tire Özel Bilgi İlkokulu ile birlikte bu yıl, Ege Bölgesinde bir ilke imza atıyor. ZEP’e (Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi) geçiyor. Sadece eğitim materyalleri yaklaşık 40.000 TL olan projede akıl oyunları, üretkenlik, dikkat oyunları, ders zenginleştirmesi, düşünme becerileri, görsel algı ve dikkat dağınıklığının azaltılması gibi konular için geliştirilmiş eğitim setleri bulunuyor. Dersler, daha önce ZEP (Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi) uygulayıp faydasını gören okullarda yazın kurs gören öğretmenler tarafından verilecek.


BİLGİSAYAR EĞİTİMİ
Her öğrenciye bir bilgisayar düşen laboratuvarda her hafta düzenli olarak ders görecek olan miniklere sadece bilgisayar kullanması öğretilmeyecek. Bilgisayarın faydaları ile birlikte kötü ve fazla kullanım sonucu görülebilecek zararları da anlatılacak. 


HAFTADA 8 SAAT İNGİLİZCE DERSİ VERİLECEK
Tire Özel Bilgi Çocuk Akademisi’nde haftada 8 saat İngilizce dersi verilerek yabancı dilin temeli küçük yaştan atılmış olacak. Okuma yazma bilmeyen minikler İngilizceyi görerek dinleyerek ve konuşarak öğrenecekler. 


JİMNASTİK VE HALKOYUNLARI
Tire Özel Bilgi Çocuk Akademisi’nde haftalık Jimnastik dersi ile öğrenciler hem eğlenecek hem de düzenli ve planlı spor yapma kültürü alacak. Ayrıca halk oyunları dersinde öğrendikleriyle uyum becerilerini geliştirecek ve ailelerine folklor gösterileri sunacak.
Tire Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç “Hiçbir zaman eğitimi sınavlardan ibaret görmedik.  Görev ve sorumluluk bilincimizle onların yaşamına değerli velilerimizle el ele vererek en iyi şekilde yön vereceğimizden eminiz. Okul hayatın kendisidir. Amacımız çocuğumuzu hayata hazırlamaktır. Okuduğunu anlayan, anladığını yorumlayan bireyler yetiştirmek temel prensibimizdir. Kararlı ve kaliteli eğitim anlayışıyla öğrencilerimize bireysel öğrenme becerisi ile performansa dayalı, çağdaş ve verimli eğitim hizmeti vermenin yoğun çabası içindeyiz. Gücümüzü geçmişimizden ve kıymetli velilerimizden alıyoruz. Bize inanıp, destek verenler başarılarımızı arttıracaktır. Daha önce çıkardığımız Türkiye 1.leri ve bu yıl 1. ve 2. dâhil olmak üzere Tire’de ilk 10’da yer alan 8 öğrencimiz gibi pek çok öğrencimiz İleride ülke yönetiminde ve toplumumuzun her alanında sorumluluk üstleneceklerdir.  Her çocuk bizim için özel ve değerlidir. Onları hak ettiği yere ulaştırmak görevimizdir." dedi.



Editör: Haber Merkezi