Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Berfin Uysal, “Günaydın Edebiyat” isimli öykü yarışmasında birincilik ödülü alarak, hem okulunu hem de Tire’yi en şekilde temsil etti.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi Hazırlık C Sınıfı öğrencisi olan Berfin Uysal, Ege Bölgesi çapında Karataş Lisesi, İzmir Anadolu Lisesi, Rota Koleji, Bornova Koleji ve Bornova Anadolu Lisesi gibi başarılı okulların da katıldığı  yarışmada birinci olarak öğretmenlerini gururlandırdı.

Özel Ege Lisesi’nin düzenlediği ve bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen “Günaydın Edebiyat Öykü, Şiir ve Masal Yazma Yarışması’na, Edebiyat öğretmeni Metin Kılavuz rehberliğinde katılan Berfin Uysal, “Güneş Toplayan Kar Tanesi” isimli öyküsüyle birinciliği kazandı. Ödül olarak ise 1 adet tam altın ve plaket aldı.

Edinilen bilgiye göre Berfin’in yazdığı ve Ege’de birincilik kazanan öykü, kitap haline getirilerek basımı ve dağıtımı yapıld. Okul yönetimi ise öğrenci Berfin Uysal’ı ve rehberlik eden Edebiyat Öğretmeni Metin Kılavuz’u kutlayarak, başarılarının devamını diledi. 

Editör: Haber Merkezi