Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesinde okuyan Ege Akdeniz YKS’de büyük bir başarıya imza attı. Fen Lisesinden bu yıl mezun olan otizmli Ege Akdeniz, YKS Sınavında milyonlarca kişiyi geride bıraktı. Ege Akdeniz, 2 milyon 381 bin 412 kişinin girdiği Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavında 535 puanla 256.’sı olurken, 2 milyon 19 bin 564 adayın başvurduğu alan Yeterlilik Testinde (AYT) Sayısal alanda Türkiye 1948.si olmayı başardı.


“OTİZM EĞİTİME ENGEL DEĞİL”
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, YKS’de üstün başarı gösteren otizmli Ege Akdeniz ve ailesini kabul etti. Ege Akdeniz ile özel olarak ilgilenen Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, “Özel öğrencimizin bu başarısı bizi son derece memnun etti. Öğrencimiz Ege, otizmin eğitime engel olmadığını, aksine eğitim ile otistik öğrencilerin başarılı olabildiğini bir kez daha gösterdi” dedi. 
 

 “BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ”
Özel öğrencinin, eğitim ile yaşama tutunmasının bir başarı öyküsü olduğunu belirten Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti: 
“Otizmin olumsuz etkilerinden sıyrılmak eğitimle mümkün. Gencimiz YKS sınavında elde ettiği başarı ile bunu bütün Türkiye’ye gösterdi. Aile, eğitim camiası, arkadaşlar ve terapi veren uzmanların desteğiyle otizmli gençlerimiz yeteneklerini açığa çıkarabiliyor. Ege, Belgin Atilla Çallıoğlu Fen Lisesini kazanarak büyük bir başarı göstermişti, şimdi de YKS’de Türkiye çapında bir derece yaparak daha büyük bir başarıya imza attı” dedi.
 

EK SÜREYİ DE KULLANMADI
Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi Müdürü Öztürk Kurtça ise Ege Akdeniz’in özel öğrencilere tanınan ek 30 dakikalık süreyi kullanmadığını ve normal sınav süresinden de 15 dakika erken çıktığını belirterek, “Sınav’dan 45 dakika erken çıkmasına rağmen öğrencimizin bu başarısı muhteşem” diye konuştu.
 

BABANIN SEVİNCİ
Ege Akdeniz’in polis memuru olan babası Mehmet Akdeniz de oğlunun başarısının aileyi sevince boğduğunu söyledi. Baba otizm ile mücadelenin en önemli ayağının eğitim olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: 
“Otizm ile mücadele zorlu bir süreç. Mücadelede ilk 7 yaş çok önemli. Biz Ege’nin ailesi olarak bilinçli davranarak 1 yaşından itibaren özel eğitime başladık. Eşim ile birlikte tüm hayatımızı, hatta mesailerimizi bile çocuğumuzun eğitimine göre planladık. Kaymakamlarımız, müdürlerimiz izin konusunda hep anlayışlı davrandı. Uzun yıllar süren bu zorlu süreçte maalesef birçok aile pes ediyor ama biz pes etmedik. Öğretmenlerinin ve sınıf arkadaşlarının desteklerini çok önemliydi. Çok şükür Ege başarılı oldu. Bu aşamada Ege’nin durumuna uygun verimli ve başarılı olabileceği mesleğin ve üniversitenin seçimini yapıyoruz. Ailelere tavsiyem özellikle bu durumda olan çocuklarından asla ümidi kesmesinler. Emek vermeden sonuç alınamıyor.”
 

EGE AKDENİZ: ‘‘BAŞARI İÇİN ÇOK ÇALIŞMAK GEREKİYOR’’
Kendi çalışmalarıyla da İngilizcesini son derece ilerleten Otizmli genç Ege Akdeniz, başarıyı getiren sürecin çok zorlu olduğunu belirterek; ‘‘Tüm okul hayatım boyunca çalıştım. Mutluyum ve gururluyum. Otizmli arkadaşlarıma tavsiyem tembellik etmesinler. Düzenli sistemli çalışmayı alışkanlık haline getirsinler.”
 

“HEDEFİM BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ”
YKS sınavında ilk ikibin öğrenci arasına giren Ege Akdeniz, “Hedefim Bilgisayar Mühendisi olmak. Bugün tercihlerimizi de bu yönde yaptık. Başarılı olacağıma inanıyorum’’ dedi.
 

TANRISEVEN: ‘‘EGE’NİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ’’
Kaymakam Tanrıseven daha önceki görev yeri olan Alanya’da da engelliler için birçok çalışma yaptıklarını söyledi. Tanrıseven, Tire’de de eşi Ceylan Tanrıseven ile engelli vatandaşları hayatın içinde tutma gayreti içinde olduklarını kaydetti. Otizmli Ege’nin   engeline ve tüm dezavantajlarına rağmen muazzam başarı örneği olduğunu belirterek, Türkiye’de otistik çocuğu olan pek çok aileye umut aşılayacağını kaydetti. Tanrıseven şöyle konuştu: 
‘‘Ege kardeşimiz eğitimle engelleri aştı. Ege’nin her zaman her durumda yanında olacağız. Bu güzel başarısından dolayı Ege’yi, sabırla emek veren ailesini, sürece katkılarından dolayı da öğretmen ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. Eğitim hayatında da Ege’ye başarılar diliyorum.”
 

Editör: Haber Merkezi