Kutlama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sosyal Bilgiler öğretmeni yaptı. Yaptığı konuşmada, Milli Mücadele döneminden Cumhuriyet’e giden yolda Türk halkının bağımsızlık arzusu üzerinde durarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugününe değindi. Konuşmanın ardından Müzik Öğretmeni eşliğinde Oluşum Koleji öğrencilerinin hazırlamış olduğu Cumhuriyet korosu ve 7.sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu orotoryo gösterisi izlendi. Kutlama jimnastik gösterisi ile sona erdi. Tüm okulunun aktif rol aldığı kutlama veliler tarafından beğenilerek izlendi.  

   YAŞASIN CUMHURİYET

   29 Ekim 1923‘te ilan edilen Cumhuriyetimizin 94.Yıldönümü Tire Oluşum Koleji tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosunda kutlandı. 27 Ekim Cuma günü öğleden sonra başlayan kutlamalar bir sonraki gün de düzenlenen baloda da coşkuyla kutlanmaya devam etti. Değirmen Şelale Restoranda saat 20.00 ’ da başlayan programa veliler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Kutlamada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Oluşum koleji Müdürü Sayın Derya GÜDER yaparken konuşmasında Atatürk’ün “Türk milletine ve karakterine en uygun idare şekli Cumhuriyettir’’ sözü hatırlatıldı.

 Baloda velilerin katılımı, öğrencilerin coşkusu oldukça yüksek idi. Yapılan dans gösterileri, koro ve orotoryo aktiviteleriyle Cumhuriyet gecesi renkli bir atmosfere sahne oldu. Bu muhteşem gecede LÖSEV de unutulmadı. Özel Tire Oluşum Koleji öğrencileri Vakıf adına yaptıkları satış ve topladıkları yardım ile Lösemili çocuklara bir umut oldular.                  

Editör: Haber Merkezi