Tire Kay­ma­ka­mı Dr.Hasan Tan­rı­se­ven ve ka­la­ba­lık bir top­lu­lu­ğun ka­tı­lı­mıy­la açı­lan kam­püs, 42 ders­lik ve 750 öğ­ren­ci ka­pa­si­te­si­ne sahip. Ana sı­nı­fı, il­ko­kul, or­ta­okul ve lise bö­lüm­le­ri­nin bir arada bulunacağı kam­pü­sün açı­lış prog­ra­mı, saygı du­ru­şu ve İstik­lal Marşı ile baş­la­dı. Ku­ru­cu Müdür Ha­li­se Bıyık, Genel Müdür İrfan Tuzcu, Okul Mü­dü­rü Seda Şen­türk Çap­raz ile Özel Olu­şum Ku­rum­la­rı Yurt Dışı Da­nış­ma­nı Semra Bay­ram’ın ko­nuş­ma­la­rı, kam­püs­te görev ala­cak öğ­ret­men­le­rin ta­nı­tı­mı ve halk oyun­la­rı­nın ar­dın­dan açı­lış ya­pıl­dı.

Açılış kokteyli ile başlayan gecede konuklar çalan müziklerle keyifli vakit geçirdiler. Yeni döneme bomba gibi bir kadroyla ve en yeni teknolojik materyallerle donatılmış sınıflarda eğitim öğretim vermeye hazırlanan Oluşum Eğitim Kurumları Kurucusu Halise Bıyık, “2013’te Olu­şum Eği­tim Kurumla­rı ola­rak top­ra­ğa küçük bir tohum bı­rak­tık. 90 öğ­ren­ciy­le baş­la­dı­ğı­mız Öde­miş Olu­şum Eği­tim Ku­rum­la­rı, her geçen gün kök saldı, ço­ğal­dı ve güç­len­di. Ba­şar­dık­ça, güç­len­dik­çe daha büyük başarılara imza atar oldu. İnan­dık ve gör­dük ki eği­ti­me ver­di­ği­miz çaba ve özen, bizi göl­ge­sin­de gururla din­len­di­ri­yor ve bes­li­yor. İşte bu yüz­den eği­ti­me olan ça­ba­mı­zı art­tı­ra­rak Olu­şum Eği­tim Kurum­la­rı Tire Kam­pü­sü’nde Ata­türk ilke ve in­kı­lap­la­rı­na bağlı, va­ta­nı­na, mil­le­ti­ne ha­yır­lı, dü­rüst birey­ler ye­tiş­tir­mek umu­duy­la bir tohum daha bı­ra­kı­yo­ruz” dedi.

“YAP­TIK­LA­RI­MIZ, YA­PA­CAK­LA­RI­MI­ZIN TE­Mİ­NA­TI­DIR”


Olu­şum Eği­tim Ku­rum­la­rı Genel Mü­dü­rü İrfan Tuzcu, “Eği­tim; bi­re­yin ve top­lu­mun ge­liş­me­si­ni sağlayan, eko­no­mik kal­kın­ma­yı des­tek­le­yen, milli ve taran ol­maz­sa olmaz, vaz­ge­çil­mez bir sü­reç­tir. Cumhu­ri­ye­ti­mi­zin ku­ru­cu­su, Başöğ­ret­me­ni­miz Mus­ta­fa Kemal Ata­türk eği­tim ko­nu­sun­da der ki; ‘Eğitim, bir mil­le­ti ya özgür, ba­ğım­sız, şanlı, yük­sek bir top­lu­luk ha­lin­de ya­şa­tır ya da esa­ret ve sefalete terk eder.’ Bu ne­den­le­dir ki bir ül­ke­nin ken­di­si­ne nasıl bir ge­lecek ha­zır­la­dı­ğı­nı en önem­li göstergesi, o ülke­nin eği­tim sis­te­mi ve onun ne öl­çü­de ha­ya­ta ge­çi­re­bil­di­ği­dir. Ça­ğı­mız­da ül­ke­ler arasın­da bilgi ve tek­no­lo­ji top­lu­mu olmak, re­ka­bet­te üs­tün­lük sağ­la­mak ama­cıy­la aman­sız bir yarış devam et­mek­te­dir. Ül­ke­mi­zin de bu ya­rış­ta ba­şa­rı­lı ol­ma­sı ve çağ­daş uy­gar­lık dü­ze­yi­nin üs­tü­ne çıkabil­me­si­nin yolu, iyi bir eği­tim sis­te­min­den ve bunun ba­şa­rı­lı bir şe­kil­de uy­gu­lan­ma­sın­dan geçmekte­dir. Olu­şum Eği­tim Kurum­la­rı ola­rak dört yıl gibi kısa bir sü­re­de böl­ge­miz­de son iki yılda TEOG bi­rin­ci­li­ği­ne, İzmir genelinde dev­let ve özel olmak üzere yak­la­şık 600 okul içe­ri­sin­de İzmir altıncı­lı­ğı­na ula­şa­rak bu­gü­ne kadar bu çev­re­de ula­şı­la­ma­mış bir ba­şa­rı­ya imza attık. Lise kıs­mın­da ise 2017 ve­ri­le­ri­ne göre resmi Ana­do­lu lise­le­ri li­san­sa yer­leş­tir­me oranı %35, özel Ana­do­lu li­se­le­ri li­sans yer­leş­tir­me oranı %45, resmi fen lisele­ri­nin li­sans yer­leş­tir­me %54, özel fen li­se­le­ri­nin ise %59 iken Olu­şum Ana­do­lu Li­se­si ola­rak %75-80’lere varan li­sans yer­leş­tir­me ora­nı­na sahip ol­du­ğu­mu­zu gu­rur­la be­lirt­mek is­te­rim.

Size Olu­şum Eği­tim Ku­rum­la­rı’yla il­gi­li pembe tab­lo­lar çiz­mek, süslü cüm­le­ler kur­mak veya va­at­ler­de bu­lun­mak is­te­mi­yo­rum. Bu bağ­lam­da bu­gü­ne kadar yap­tık­la­rı­mız, ya­pa­cak­la­rı­mı­zın te­mi­na­tı olsun diyo­rum” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


“Tİ­RE­Lİ ÖĞ­REN­Cİ­LE­Rİ­MİZ­LE KA­VUŞ­MA­NIN HE­YE­CA­NI İÇİN­DE­YİZ”
 

Okul Mü­dü­rü Seda Şen­türk Çap­raz, “2013 yı­lın­da Öde­miş’te yak­tı­ğı­mız eği­tim me­şa­le­si­ni bu yıl da aynı hedef doğ­rul­tu­sun­da okul ön­ce­sin­den üni­ver­si­te­ye kadar Tire’de alev­len­di­ri­yo­ruz. Kurum ola­rak de­ği­şi­me ve ge­li­şi­me açık, bilim ve tek­no­lo­ji­nin far­kın­da olan, de­ğer­le­ri­ni ya­şa­yan ve ya­şa­tan, Ata­türk ilke ve in­kı­lap­la­rı­na bağlı mutlu bi­rey­ler ye­tiş­tir­mek, temel he­de­fi­miz­dir. He­def­le­di­ği­miz bu eği­tim yolun­da son tek­no­lo­ji ile do­na­tıl­mış fi­zi­ki im­kan­la­rıy­la bir­lik­te güçlü ve her biri kendi ala­nın­da çok başa­rı­lı de­ne­yim­li kad­ro­muz­la bizi ba­şa­rı­da daima üst sı­nıf­lar­da tutan eği­tim sis­te­mi­mi­zi har­man­la­mış bir şe­kil­de Ti­re­li öğ­ren­ci­le­ri­miz­le ka­vuş­ma­nın he­ye­ca­nı için­de­yiz. Ba­şa­rı­la­rı­mı­zı say­mak­la bi­ti­re­me­yiz. Her eği­tim öğ­re­tim yı­lın­da gerek sos­yal ve spor­tif, ge­rek­se aka­de­mik pek çok ba­şa­rı­ya imza attık. Bunla­rın için­de en son al­dı­ğı­mız TEOG ba­şa­rı­mız ise haklı gu­ru­ru­muz. 96,70 or­ta­la­ma ile İzmir il altıncı­sı olan ku­ru­mu­muz­da 2016-2017 dö­ne­min­de emeği geçen öğ­ret­men ar­ka­daş­la­rı­mız­la bir­lik­te bu yıl Tire’ye hiz­met ve­recek ol­mak­tan do­la­yı çok mut­lu­yuz” diye ko­nuş­tu.

Editör: Haber Merkezi