Öğretmen Okulları’nın 166. Kuruluş yıldönümü Tire’de Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.




Ergün ÇELİK

 

1848 yılında kurulan ve 166 yıldan bu yana öğrencilerine eğitim veren Öğretmen Okulları ülke genelinde birbirinden önemli başarılara imza atıyor. Öğretmen Okulları’nın 166. kuruluş yıldönümü, Tirede Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi’nde kutlandı. Düzenlenen törene Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Küçükler, Azmi Öztüzün ve Mehmet Hızlan, emekli öğretmen Yılmaz Göçmen gibi isimlerin yanında bir çok öğretmen ve öğrenci katıldı.

 

Sunuculuğunu Edebiyat Öğretmeni Asiye Yıldırım Yağcı’nın yaptığı program saygu duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Açılışın ardından söz alan Müdür Başyardımcısı Şadi Çakmak, hazırlanan slayt gösterisi eşliğinde okulun tarihçesi ve günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.  Daha sonra sahneye davet edilen Öğretmen Okulu mezunu emekli öğretmen Yılmaz Göçmen ise öğrencilere öğretmenlik anılıranı anlattı. Göçmen daha sonra öğrencilere öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu ve iyi bir öğretmen olmak için çok çalışmak gerektiğini söyledi.

 

Düzenlenen programda okul öğrencileri davetlilere birbirinden güzel şiirler okuyarak harika bir müzik ziyafeti verdi. Daha sonra yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde okulda yapılan öğretmenler arası kelime oyunu yarışmasına birinci olan Matematik Öğretmeni Hasan Ali Yılmaz’a Öğrenciler arası satranç turnuvası birincisi Faruk Taşkıran’a ve serbest konulu deneme yarışmasında birinci olan Özge Ayhan’a ödülleri verildi. Program bitiminde okul bahçesinde tüm davetlilere aşure dağıtıldı.






 

Editör: Haber Merkezi