Tire BAÇ Fen Lisesi öğrencilerinden takdir edilecek örnek bir sosyal sorumluluk projesi. Fen Lisesinde okuyan öğrenciler, bu yıl liseye gitmeye hazırlanan Dört Eylül Orta Okulu 8. sınıf öğrencilerinden bazılarına hem ders verecek, hem de deneyimlerini paylaşacak.

Geçen eğitim yılında açılarak hizmet vermeye başlayan bu yıl sadece 9 ve 10. sınıf öğrencileri ile 2014-2015 eğitim-öğretim yılında hizmet verecek olan Tire Belgin ve Atilla Çallıoğlu Fen Lisesi, Tire’nin köklü okullarından biri olan Dört Eylül Orta Okulu ile ortak bir proje hayata geçirdi.

Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi olan 8 öğrenci, Orta okulda 8. sınıfta okuyan 24 öğrenciye, konulara hakim oldukları kadarıyla sayısal derslerde eğitim verecek ve geçen yıl sınava hazırlanırken yaşadıkları deneyimleri ve fen lisesi öğrencisi olmanın nasıl bir duygu olduğu hissiyatını paylaşacak.


FEN LİSESİNDEN 8 ÖĞRENCİ, 24 ORTA OKUL ÖĞRENCİSİNE YARDIM EDECEK

Tire’de ilk kez uygulanan bu güzel proje dün Okulda yapılan bir törenle tanıtıldı. Törene Kaymakam Mehmet Usta, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut ve okulu yaptıran hayırsever vatandaş Atilla Çallıoğlu da katıldı. Projeyi hazırlayan ve içinde yer alan Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Dört Eylül Okulu öğretmen ve öğrencilerinin birbirleri ile tanışma fırsatı buldukları küçük törende Fen Lisesi Müdürü Mesut Soyaslan, Dört Eylül Orta Okulu Müdürü Mustafa Can, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, okulu yaptıran Atilla Çallıoğlu ve Kaymakam Mehmet Usta kısa birer konuşma yaptılar.


KONUŞMACILAR PROJENİN BAŞARILI OLMASINI DİLEDİ

Mehmet Erkut konuşmasında; bu projede yer alan öğrencilerin kendi deneyim, duygu ve görüşlerini kendilerinden sonra gelen öğrenci kardeşlerine aktarmalarının çok önemli bir paylaşım olduğunu belirtirken; Atilla Çallıoğlu, 2012 yılında İzmir Valiliğinde yapılan protokol sonrasında hızla yapılan ve hizmete sokulan ve kısa sürede güzide bir eğitim kurumu haline gelen bu okulun, geçen yıl ve bu yıl tam kapasite ile eğitim vermediği  halde birbirinden güzel projelerin yapılması ile Tire’ni eğitimdeki kalite seviyesini arttırdığını bunu takip etmenin kendisine mutluluk verdiğini belirtti.


Son olarak söz alan Kaymakam Usta, “Sevgili evlatlarım, böyle bir okulda okuma şansı bulduğunuz için emin olun ki çok şanslısınız. Bizim yaşadığımız şartları görseydiniz, içinde bulunduğunuz koşulların uzay çağı koşulları sanırdınız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi