Çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırılarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesi konusunda Tire Süt Kooperatifi ve Eğitim İş Tire Temsilciliği örnek bir projeye imza attı.

 

Ergün ÇELİK

 

Kooperatif ve Eğitim-İş Tire Temsilciliği ortak çalışma yaparak “Süt Arkadaşım” isimli tiyatronun Tireli 1200 öğrenci için ücretsiz sahnelenmesini sağladı. Oyunda Derin Sahne Tiyatro Topluluğu tarafından sütün faydaları öğrencilere eğenceli bir anlatımla aktarıldı.

Ülke çapında birbirinden güzel oyunlarıyla adından sıkça söz ettiren Derin Sahne Tiyatro Topluluğu, “Süt Arkadaşım” oyunuyla Tire’ye geldi.

 Tire Kültür Belediyesi Salonu’nda 5 seans halinde gösterime sunulan tiyatroyu gün boyunca yaklaşık 1200 öğrenci izledi. Çocuklar için gösterime sunulan “Süt Arkadaşım” adlı oyunda, çocuklara süt içme alışkanlığının oluşması ve sağlıklı büyüme ile ilgili mesajlar verildi. Tire Süt Kooperatifi’nin sponsor olduğu tiyatro gösterisinde öğrenciler tiyatro için hiçbir ücret ödemezken tiyatro sonunda salondaki tüm öğrencilere de Pastörize Tire Süt dağıtıldı.

Çocukların pür dikkat takip ettiği oyunun sonunda oyuncular ve çocuklar hatıra fotoğrafı çektirdi. Eğitim-iş Tire Temsilcisi Zekai Kolay yaptığı açıklamada, çocukların sağlıklı  büyümesinde sütün çok önemli bir faktör olduğunu belirtti. Tire Süt Kooperatifine verdikleri destekten ötürü  minnnettar olduğunu dile getiren Kolay; “Eğitim-İş Tire Temsilciliği olarak Tire’nin kültürel hayatına katkı sağlamak amacıyla ilçemizde her yıl en az bir tiyatro gösterisi düzenliyoruz. Bu yılki faaliyetimizde Derin Sahne Tiyatro Topluluğunu davet ettik. Hem çocuklar hem de yetişkinler için ayrı ayrı iki oyun sergilendi. İlçemizde her türlü sosyal faaliyete destek veren Tire Süt Kooperatifi Kurumuna ve Başkan Mahmut Eskiyörük’e çok teşekkür ediyorum.”  dedi. 


Editör: Haber Merkezi