Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirilen programa Tire Kaymakamlığı, Tire Belediyesi, Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tire Halk Eğitim Müdürlüğü ve Tire Motosiklet Kulübü (TİMOK) de destek verdi. 
Tire İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge’nin de bizzat katılım gösterdiği program, kaymakamlık çalışanlarının sergilediği skeç ile başladı. Skeçte Tire’de pazardan dönen kadınlar, bilinçsiz bir motosiklet sürücüsü tarafından rahatsız ediliyor ve bunun üzerine trafik polisi sahneye gelerek izleyenler bu konuyla ilgili eğitim veriyor. 


Sahneye Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli motosikletli polis memuru Evren Sarıgan geldi. Sarıgan, hazırladığı sunum ile izleyenlere temel trafik eğitimi vererek, kaskın ve ekipmanın önemini anlattı. İlgiyle izlenen trafik eğitiminin ardından ise Tire Devlet Hastanesi’nde görevli Psikolog Çağlar Özkut sahneye geldi. Trafikte öfke kontrolünün çok önemli olduğunu vurgulayan Özkut, öfke kontrolündeki en önemli hususun nefes egzersizleri olduğunu söyledi ve izleyenlere uygulamalı nefes egzersizi yaptırdı. 
Tire 112’de görevli Tahsin Fırat ise salondaki motosiklet sürücülerine, herhangi bir kaza anında ne yapmaları gerektiğini anlatarak, ilkyardım konusunda temel bilgileri aktardı. 
Dört Eylül Ortaokulu Rehber öğretmeni Murat Öztürk ise motosiklet sürücülerine psikoloji konusunda bilgiler verdi. 

“TİMOK’TAN  TAM DESTEK”
Programın ardından Tire Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Başkanı Ercan Çelik sahneye geldi ve programın hazırlanmasında emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederek TİMOK olarak bu gibi etkinliklere her zaman destek olacaklarını vurguladı.  TİMOK’un kuruluş amaçlarını aktaran Çelik, “Tire’de motosiklet sürücülerini bilinçlendirmek ve eğitmek amacıyla kurulduk. Bu anlamda pek çok etkinlik düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz.” Dedi. 


HASAN ÖZGE RAKAMLARI AÇIKLADI
Tire İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge ise Tire’de motosiklet denetimleriyle ilgili rakamlar verdi. Özge, “2017 yılında Tire’de 4 bin 500 motosiklet kontrol edilmiş. Bunlardan 1200 tanesine toplamda 700 bin lira ceza yazılmış. Motosikletlerde 125 tane yaralamalı motosiklet kazası meydana gelmiş. Bunlardan bazıları da ölümle sonuçlandı.  32 kişiye alkollü motosiklet kullanmaktan işlem yaptık. Bu rakamların büyük bir çoğunluğunu gençler oluşturmakta. Bu yüzden anne ve babalara da büyük görevler düşmektedir.  Veliler bu gibi konularda çocukların olumsuz davranışlarını destekleyecek tutumlardan kaçınmalıdır.” Dedi. 

TURHAN EKE TEŞEKKÜR ETTİ
Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke, halk eğitim merkezinin düzenlediği kurslarla ilgili bilgiler vererek, “Kişisel gelişim adı altında pek çok kursumuz var. Araştırma teknikleri, diksiyon, iş ve sosyal hayatta iletişim gibi kurslarımız devam ediyor. Bu etkinliğe katıldığınız için teşekkürler” dedi.
Program sonunda projeyi hazırlayan ekibe çiçek verildi. 
 

Editör: Haber Merkezi