Merdiven Polemiğine de her zamanki gibi son noktayı yine Resül Kara koydu.

        Günlerdir Yerel Basında Okul İdaresi ile Kuvayı Milliye Eğitim Sendikası Bölge Başkanı Resül KARA arasında polemik haline gelen ve merdiven basamağının altında Atatürk’ün Türklük İle ilgili vecizesinin bulunması konusu yazıların okul idaresince basamaklardan alınmasıyla son bulmuş görünüyor. Konu hakkında açıklama yapan Sendika Bölge Başkanı Resül KARA şunları söyledi;

        “Değerli basın ve Kamuoyu bilindiği üzere epey bir zamandır İlçe gündemini meşgul eden bir hal almış olan ‘Merdiven Polemiği’ olarak nam salan mevzu aslında hiç uzatmadan gündemi meşgul etmeden de çözülebilecek bir mesele iken okul idarecisinin o vecizeleri merdiven basamaklarının alt yanaklarından almakta inat etmesi sonucu konu uzamıştır. Konunun bu duruma gelmiş olması bizleri her ne kadar üzmüş ve kırmış olsa da bu gün sonuç almış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. O yazıların ayaklar altından alınmasına kimler vesile olmuşsa kendilerine teşekkürü bir borç biliriz.

         Bu vesile ile örnek olması açısından Tire 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulunun değerli projesinden bahsetmeden geçmek haksızlık olacaktır. Paylaştığım fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi İlçemiz insanın Tire 80.Yıl Cumhuriyet İlkokulunun girişindeki Ay Yıldızlı Şanlı bayrağımızın nasıl baş tacı edilmiş olduğunu, Kurtuluş savaşının nasıl tasvir edilmiş olduğunu yerinde görmesini tavsiye ederim. Bu çalışmalarda emeği geçenleri teşekkür etmemek galiba büyük haksızlık olur. Bu çalışmalarının diğer eğitim yuvalarına da örnek olmasını temenni ederiz.”


Editör: Haber Merkezi