Geçtiğimiz haftalarda, Tire’de bir okulun merdiveninde yazan “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözüne tepki gösteren Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası’na, o okuldan yanıt gelince, sendika yeniden basın açıklaması yaptı.

 

Ercan ÇELİK

 

Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası Bölge Başkanı Resül Kara’nın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Değerli Basın, Saygı değer Kamuoyu,

        Biz Kuvayı Milliye Eğitim Sendikası olarak Tire de bir okulun merdiven basamaklarının altında yazan “Ne mutlu Türk’üm” yazısının orada olmaması gerektiğini ve bu durumdan yaşadığımız rahatsızlığı belirten bir açıklama yaparak yetki sahiplerinin o yazının oradan alınarak daha yüksek bir yere asılması için uyarmış ve bu duruma olan tepkilerimizi rencide olmamaları açısından isim ve yer adı vermeden kamuoyuyla paylaşmıştık. Ancak 13 Ekim Tarihli Yerel Basından öğrendiğimize göre O okul kendini açığa çıkartan bir basın açıklaması yayınlamıştır.

        Öncelikle bu konu Türk Ceza Kanunun 301.Maddesinin 1. Fıkrasını ilgilendiren bir konu olduğu için konu ile ilgili olarak Tire Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Adalet Bakanlığından soruşturma isteğinde bulunduğumuz kamuoyunca bilinmelidir. Öte yandan Basında çıkan gazetede halen o yazının orada olduğunu üzülerek gördük. Bu demektir ki okul idaresi bizim sabrımızı denemeye çalışıyor. Bilinmelidir ki sabrımızın bittiği nokta, adaletin bittiği noktadır. Biz konu ile ilgili İnsani, idari ve adli girişimlerde bulunmuş durumdayız. Bu konu ilgili şimdilik yaptığımız sadece beklemektir. Biz direk müdahale ile o yazıyı oradan alıp daha yüksek bir yere asmayı biliriz. Ancak İsteriz ki bizim gurur meselesi yaptığımız müşterek değerler o okulun yöneticilerinin, öğretmenlerinin ve öğrencilerinin de ortak değeri olsun.

YAPILAN EYYAMCILIKTIR

Basın aracılığıyla yapılan bu açıklama durumu lehe çevirme çabasından başka hiçbir şey değildir çünkü sonuç olarak Türklük halen daha ayaklar altındadır. Başlangıçta yapılan belki de iyi niyetle yapılan bir faaliyetti, ancak bütün uyarılara rağmen inatla yazıyı oradan daha yüksek bir yere kaldırmamak durum itibariyle TCK.301/1’ e göre suç teşkilidir.

ÖĞRENCİLER ALET EDİLMEK İSTENİYOR

Basında açıklamayı öğrenciler ve öğretmenler yapıyor gibi gösterilmiştir. Bu durumdan isimleri kullanılan öğrenci velilerinin haberi yok ise bu başka bir skandal boyutudur. Eğer var ve aileler izin vermişse bilmelerine isterim ki “Çocuklarınızın okulunda bir suç işlenmiştir ve çocuklarınız TCK.301/1’ e göre bu suça ortaklık etmektedir.”

DUVARDAKİ RESİM KİMSEYE TÜRKLÜĞE HAKARET HAKKI VERMEZ

Açıklama da duvardaki Türk büyüklerinin resimlerinden bahisle açıklamamızla suçlu duruma itilmek istenilmişiz. Soruyorum o okuldaki açıklama yapan öğretmen ve gençlerimize o duvara Türk büyüklerinin resimlerini asmak sizlere Türklük gururunu ayaklar altına alma hakkı mı veriyor?  

TEHDİTLERE BOYUN EĞMEDİK

Bizler biliriz ki boynunu eğenin celladı çok olur. Bizi mahkemeye vermeye karar vermişler karar vermişlerse buyursunlar dava da açsınlar. Adaletle kimse kimseyi tehdit edemez. Açsınlar davalarını ondan sonra söylesinler. Siz hem bizim değerlerimizi küçümseyip ayaklar altına alacaksınız hem de Yüce Türk Adaletiyle bizleri tehdit edeceksiniz. Bu ne aymazlıktır. Biz toprağa kefensiz girmeye göze almışız sizin tehditlerinize mi pabuç bırakacağız. Bilinmesini isterim ki bu iş idari ve adli mercilerce çözülmez ise bizler bu işe müdahale yoluyla çözeriz. Bu gün bekliyor isek idareye ve adalete saygımızdandır. Kimsenin kendilerinin “Vatanseverlik, Türklük ve de Atatürkçülük” yönlerini sorgulamaya hakkı olmadığını söylüyorlar. Peki “Ne Mutlu Türküm” yazısı bulundukları yerde ayaklar altındayken kendilerini hangi yönleriyle sorgulayalım söylesinler ki bilelim. Bizim açıklamamızı yönlendirici-galeyana getirici ve hedef gösterici olarak niteleyenler galiba açıklamamızı okumamışlar, ya da okuma özürlüler. Biz açıklamamızda kimseden bahsetmediğimiz gibi Kurumun adını da vermedik. Ancak Kurumun adını vererek açıklama yapan kendileridir ki hem suçu kabullenmiş, hem de kendilerini hedef tahtasına oturtmuşlardır. Dikkat edilecek olursa biz yine isimlerden bahsetmemekteyiz. Bunun nedeni kırıcı olmadan amaca ulaşmaktır. Amaç ise “Ne mutlu Türküm” ifadesinin ayaklar altından alınıp baş tacı edilmesidir.

İNCELEME KURULU MU KARAR VERDİ?

Ne demek “Okul Yazı İnceleme Kurulu” inceledi. Bu ifade den şunu mu çıkartalım biz bir kurul kurduk kurul karıyla da “Ne Mutlu Türküm” ifadesini ayaklar altına aldık. Bu ne biçim bir açıklamadır. Böyle bir saçmalık anca 5.Dünya ülkelerinde olabilir.

OKUL İDARESİ DERHAL TUTUMUNU DEĞİŞTİRMELİDİR

Burada yamulmadan, kırılmadan, incinmeden yapılabilecek bir tek şey vardır. “Ne mutlu Türküm ve Egemenlik verilmez, alınır” ifadelerinin ayaklar altından sökülüp daha yüksek bir yere asılmasıdır. Ortada gurur meselesi yapılacak bir şey varsa o da o yazıların ayaklar altında olmasıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi