2014-2015 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla, Öğretmen Melahat Aksoy İlk ve Ortaokulu velileri, okul önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptılar ve şikayetlerini dile getirdiler.

Ergün ÇELİK

Okul önünde öğle saatlerinde toplanmaya başlayan veliler, ikili eğitimden dolayı yaşadıkları mağduriyeti ve çözüm önerilerini sundular. Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“2014 - 2015 eğitim öğretim yılı yine sorunlarla başlıyor. Bizlerin, çocuklarımızın, idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin sorunları her geçen gün katlanarak büyüyor. Bu sorunlar karşısında ilçemizdeki yöneticiler çözüm bulmak yerine maalesef çözümsüzlüğü dayatmaktalar.


İKİLİ ÖĞRETİM İSTEMİYORUZ
İlçemizde bugün itibari ile ikili eğitim yapan tek okul Öğretmen Melahat Aksoy İlk ve orta okulu kalmıştır. Yaklaşık üç seneden beri devam eden bu sorun karşısında gerek bakanlık gerekse ilçe yöneticileri hiçbir çözüm üretmemişlerdir. Sabah 06:30 da başlayacak eğitim akşam 19:00 a kadar devam edecektir. Özellikle ilk okula giden çocuklarımız günlerin kısalmasıyla birlikte son iki saati karanlıkta ders işlemek zorunda kalacaktır.1.sınıfa giden çocuklarımız ve aileleri karanlığa kalmanın endişelerini şimdiden yaşamaya başlamıştır. Akşamın geç saatinde eve gelecek olan başta 1.sınıf öğrencileri olmak üzere tüm öğrencilerimizin hangi saatlerde ders çalışacakları ilgililer tarafından hiç mi düşünülmez? İlçe milli eğitim müdürlüğü bu sorunumuzu bir an önce çözüme kavuşturmalıdır.

YENİ OKUL İSTİYORUZ
Duyumlarımıza göre 8 derslikli yeni bir okulun yapılması pahalı olması gerekçesiyle yapılmasından vazgeçilmiş. Milli Eğitim Bakanlığı özel okul sahiplerine öğrenci başına 3500 TL yardım yaparken neden boş arsaya okul yapmaz? Neden özel okullara teşvik verilirken bizim okulumuza teşvik verilmez? Okulumuzun bahçesi çocuklarımızın oyun oynamaları için son derece tehlikeli olduğu halde bu zamana kadar neden düzenleme yapılmamıştır? İlçemizdeki birçok okulun bahçeleri en az iki defa düzenlemeye tabi tutulurken neden bizim okulumuz unutulur? Okulumuza karşı bir önyargı mı vardır? Bu soruların cevaplarını acilen istiyoruz…

ÖĞRETMENLERİMİZİN ZORUNLU YER DEĞİŞTİRMELERİ KABUL EDİLEMEZ
Diğer taraftan birçok okulda olduğu gibi bizim okulumuzda da öğretmenlerimizin zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulacağını hayretle izliyoruz. Başta 1.sınıf öğretmenlerimiz olmak üzere bir çok öğretmenimizin önümüzdeki yıl bu okulda olamayacağı kaygısını çocuklarımız açısından yaşıyoruz. Kayıtsız koşulsuz duygularla öğretmenlerine bağlanan çocuklarımızın yaşayacağı duygusal çöküntüyü kim telafi edecek? Yaz-boz tahtası haline gelen eğitim alanının çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve bizlere hiçbir yenilik getireceğini düşünmüyoruz ve ilçe yöneticilerini buradan uyarıyoruz. Yaşadığımız sorunlara duyarlı olun ve çözüm bulun. Sesimize kulak verin. Bizler Öğretmen Melahat Aksoy İlk Okulu öğrenci velileri ve öğretmenleri olarak yaşanabilecek her türlü soruna karşı duyarlı olacağımızı açıkça ifade ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi