5-12 yaş aralığında bulunan tüm çocuklara hitap eden, zekâ gelişimi ve beyni etkin kullanmada oldukça faydalı olan, çocuklardaki özgüveni yükselten Mega Aritmetik Dahi Çocuk Merkezi Tire’de törenle açıldı.

 

Ergün ÇELİK

 
HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

 Dünya Hafıza Şampiyonu ve aynı zamanda “MEMORIAD” Dünya Hafıza, Mental Matematik, Hızlı Okuma Olimpiyatları’nın da uluslararası dönem başkanı olan Melik Duyar’ın da katıldığı açılışta kurdeleyi Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar kesti.

 

Mega Aritmetik, Dünya Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatları Başkanı Melik Duyar tarafından geliştirilmiş, çocukların beyin gelişimine uygun olan, beyne uygun zihinsel aritmetik teknikleriyle hafıza tekniklerini birleştiren ve beyinde sinerji yaratan çok özel bir zihinsel aritmetik öğretim sistemidir.



Mega Aritmetik, zihinsel aritmetik veya diğer bir ifadeyle mental aritmetik kanalıyla matematik alanında elde edilen zihinsel bir beceridir. Bu zihinsel beceri, çocukların matematik yeteneklerini güçlendirerek geliştirmekte ve hesap makinesinden daha hızlı olarak zihinsel aritmetik işlemlerini doğru şekilde yapmalarını sağlamaktadır. İşte bu sistemin bir ayağı şimdi "Mega Aritmetik Dahi Çocuk Merkezi" farkıyla Tire’de hizmet vermeye başladı. Mega Aritmetik Dahi Çocuk Merkezi Tire Şubesi’nden yapılan açıklamada;


“Bu sistem 5-12 yaş arası genç beyinlerde hızlı ve doğru hesaplama, zihinsel beceri artışı, hızlı düşünme, analitik düşünme, hızlı refleks, güçlü algılama, kolay kavrama, görüş açısı, hızlı okuma gibi özellikleri eğlendirerek öğretip kavratmayı hedefleyen bir program sürecidir. Öğrencilerin haftada 3 saat bir çalışma istikrarı ile 2 yıllık bir süreyi kapsayan eğitim sonunda insan beyninin kullanılmayan alanları da faaliyete geçirilerek daha başarılı bir hayat öngörüsü hedefleniyor. Uzak doğu kökenli olan bu sistemde öğrenci eğitimin sonunda 10'larca sayıyı saniyeler içerisinde toplayabiliyor, bölebiliyor, çarpıp çıkarma işlemini gerçekleştirebiliyor. Matematiksel yöntemler araç olarak kullanılan sistemde genel amaç beynin birçok noktasını uyararak harekete geçirmektir. Biz Tire’de 5-12 yaş arası bütün genç beyinlere bu sistemi anlatım onların ileride daha iyi yerlerde olmasını sağlayacağız. İnönü Bulvarı’nda açtığımız işyerimize bütün Tirelileri bekliyoruz.” Dediler.

 




HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi