Tire Özel Bilgi Koleji tarafından düzenlenen Matematik-Fen Yarışması 19 Nisan Cumartesi günü yapıldı. Tire ve çevresindeki okullardan 5. 6. ve 7.sınıf öğrencilerinden toplam 504 öğrencinin katıldığı sınav, öğrenciler ve veliler için güzel bir deneyim oldu.

 

Ergün ÇELİK

 

Ücretsiz ve ödüllü olarak yapılan sınava renkli görüntülere sahne oldu. Tire’de 20 yıldır eğitim-öğretim faaliyetinde bulunan Bilgi Koleji, bölgesinde ilk defa düzenlediği Matematik-Fen Yarışmasını sağanak yağışa rağmen büyük bir katılımla gerçekleştirdi.

Erken saatlerde yarışma için okula gelen veliler ve öğrenciler heyecanla beklediler. Yarışmaya yarım saat kala öğrenciler planlı bir şekilde sınıflara alındı. Velilere ise eğitim ve sınavlar konulu seminer verildi. Sınavını bitiren öğrenciler, velileri ile birlikte öğle yemeği yedikten sonra ödül töreni için konferans salonuna geçtiler. Bilgi Koleji Anaokulu ve İlkokulu folklor takımlarının gösterilerinden sonra ödül törenine geçildi. Başarılı olan 30 öğrenciye nakit para ödülü ve başarı belgesi verildi.

Özel Bilgi Koleji öğrencilerinin de katıldığı yarışmada Bilgi Koleji öğrencileri açıklanan sıralamalara dâhil edilmedi. Diğer okullardan dereceye giren öğrenciler Dört Eylül, Kurtuluş, Melahat Aksoy, Tire Fatih, Selçuk Gazi Mustafa Kemal, Bayındır Kazım Dirik, Kireli Ahmet Taner Kışlalı, Özel Dünya, Rasih Kirazoğlu ve Bayındır İsmet İnönü ortaokullarından çıktı.

  Konu ile ilgili bilgi veren Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç “Sınava gösterdikleri ilgiden dolayı, bütün öğrencilere, velilerine, onlar için büyük emek veren öğretmenlerine, sınavda görev alan bütün öğretmenlerimize Bilgi Koleji Ailesi olarak teşekkür ederiz. Bölgemizde eğitim ve kültür seviyesini arttırmak için okul olarak faaliyet düzenlemeye ve düzenlenen faaliyetlere destek olmaya devam edeceğiz. 4 Mayıs Pazar günü de 4.sınıf öğrencileri için bursluluk sınavı yapacağız." dedi.

Editör: Haber Merkezi