Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası Bölge Başkanı Resül Kara, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, Tire’de bir okulun merdiveninde yazan, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” yazısına tepki gösterdi. 


Ercan ÇELİK


Resül Kara, okulun ismini açıklamazken, söz konusu merdivenin fotoğrafını da basınla paylaştı. Daha önce aynı merdivende “Atatürk büyük bir liderdi” cümlesinin de yazılı olduğunu, bunun okuldaki bir öğretmenin çabalarıyla kaldırıldığını belirten Kara, bu kez aynı merdivendeki “Ne Mutlu Türk’üm diyene” yazısına tepki gösterdi. 


Türklüğün ayaklar altına alındığını ifade eden Resül Kara’nın yazılı basın açıklaması şu şekilde oldu;


“Atatürk İzmir’in kurtuluşunda halkın coşkun gösterileri arasında kalacağı evin önüne gelince, kapının önüne serilmiş bayrağı görünce durdu, Bu ipekten kocaman bir Yunan bayrağı idi. Üzerine basılarak geçilecek bir yol halısı gibi serilmişti. Kapıdaki kalabalık halk yalvarıyordu:
- Buyurunuz, geçiniz. Bizim öcümüzü alınız! Yunan Kralı, bu evden içeri, bizim bayrağımıza basarak girmişti. Siz lütfedin. Bu karşılıkla o lekeyi silin! Burası sizin şehrinizdir. Bu ev sizin evinizdir. Bu hak sizindir.
Atatürk, o yerde serili bayrağın önünde, bulunduğu noktada kaldı. Çevresindekilere tatlılıkla baktı.
- O, geçmişse hata etmiş. Bir ulusun bağımsızlık simgesi olan bayrak çiğnenmez. Ben onun yanlışını tekrar edemem.
Bayrağı yerden kaldırttı, bembeyaz mermerlere basarak içeri girdi.
        Değerli Kamuoyu, Aziz Türk Milleti Belki de ilktir basın açıklamasını bir öyküyle başlamak ama bunu söylemek gerekti bu çirkin olayın vahametini anlatmak için. İlçemizin Eğitim Kurumlarından, Çocuklarımızı yarınlara hazırlayan bir kurumun merdiven basamaklarında daha düne kadar “Atatürk büyük bir liderdi” yazılıydı ve okul idaresi bir öğretmenimizin uzun çabası sonucu basılarak geçilen bir basamağın altından bu yazıyı sökmek zorunda kaldı çünkü 5816 sayılı Atatürk Koruma kanunu halen yürürlükte idi ve eğer bu yazı olduğu yerde kalsa idi Kurum Müdürünün zarar görmesi kaçınılmazdı. Ancak ne var ki aynı merdivenin bir başka basamağında “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı mevcut ve O kurum Müdürü bu yazıyı sökmemek için direnmektedir. Yani O okulumuzda Türklük artık ayaklar altına alınmıştır. 12 Öğretmeni olan o kurumda nedense bu durum ile ilgili mücadele veren bir tek öğretmenimiz var, diğerleri saldım çayıra, Mevla kayıra tutumu içerisinde bulunmaktadır. Hani bizim Türklük gururumuza ne oldu, o okulda bu topraklara, bu millete vefa borcu olan bir tane mi Türk var, sorsak hepside Türklüğüne toz kondurmaz ama gel gör ki fikirler eyleme dönüşmedikçe bunun ne kıymeti var.  
        Yetkili Mercileri uyarıyoruz “Ne Mutlu Türküm Diyene” Yazısı ayakların altından alınıp baş tacı yapılmadığı müddetçe bizim Türk Milleti olarak inisiyatif sahipleriyle bu topraklar üzerinde çok işimiz ve mücadelemiz olur ve olacaktır da. Bizler Türklükle şereflenmiş bir milletin evlatları olarak asla kimsenin değerlerimize küçümsemesini müsaade etmeyiz. Çünkü bu topraklar üzerinde yaşayarak bunu atalarımıza borçluyuz ve borcumuzu bir şekilde ödeme gayreti içerisinde o yazıyı yukarılarda baş tacı yaptırmak için gereğini yapacağımızdan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Kamu Oyu ve yetki sahiplerine saygıyla duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi