Yürürlüğe giren  yeni mevzuatla okul müdürlerinin Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri tarafından puanlanması kararlaştırılmıştı. 


Ercan ÇELİK





Henüz konuyla ilgili Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden resmi bir açıklama olmasa da Tire’de birçok okul müdürünün görevinin sona erdirildiği bilgisi kulaktan kulağa yayılıyor. Konuyla ilgili HaberTire Gazetesi’ne açıklamada bulunan Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası Bölge Başkanı Resül Kara mevzuata tepki gösterdi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne cevaplaması talebiyle sorular sordu.

Resül Kara’nın açıklamasında özetle şu ifadeler yer aldı; 

        "Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında ikinci görev kapsamında görevlendirilecek müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına yönelik çıkan ve 10 Haziran 2014 Tarih ve 29026 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren mevzuat gereği Okul Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerince Sözüm ona  puanlamaya tabi Tutularak bir kısmı eski görevinde kalmak birçoğu da görevlerinden tıraşlanmak suretiyle bir hukuksuzluğun ve kul hakkının daha altına imza atılmıştır. Kamuoyunda “İnlerine gireceğiz” tabiriyle bilinen ve bu kapsamda bir operasyon olarak telakki edilen bu faaliyet aslında hükümet yetkililerinin tabiriyle paralel yapıya karşı tedbir olarak tanımlansa da uygulama itibariyle bunun sadece bir bahaneden öteye geçmeyeceği aslında hükümeti yöneten siyasi yapının devletin kılcallarına kadar kadrolaşma çabası olduğu görülecektir.

        Sendika olarak bu konuda mağdur olan üyemiz olmamasına ve bu konunun bizi uzaktan yakından ilgilendirmemesine rağmen, Peygamber Efendimizin “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” hadisi şerifi gereği özellikle İzmir İli Tire İlçesi Milli Eğitim Müdürü Mehmet ERKUT ve Şube Müdürü Taner ŞEN’in cevaplandırması istemiyle birkaç soru sormak boynumuzun borcudur. Sayın Müdürüm ve Şube Müdürüm,


Öncelikle yaptığınız puanlamada adil davrandığınıza inanıyor musunuz?
Yaptığınız puanlama kriterlerinde herkese hak ettiği puanı verdiğinize inanıyor musunuz?
Puanlamaya esas tuttuğunuz Okul Müdürlerini tanıyor musunuz? Tanıyorsanız ne kadar tanıyorsunuz?
Puanlama yaparken sizlere herhangi bir yönlendirme veya zorlama oldu mu?
Bilindiği üzere Tire ilçesine yeni ataması yapılan Şube Müdürlerinin bir tanesine hem Tire hem de geldiği ilçe okul müdürlerinin puan sistemi açılmış olmasına rağmen o şube müdürümüz Tiredeki okul müdürlerini tanımadığı için asilce davranarak Torbalıdaki yıllarca mesai yaptığı okul müdürlerini puanlamıştır. O şube müdürümüzün burada puanlama yapmamasından kaynaklı olarak O şube müdürümüzün yapmadığı puanlamayı bir başkası yapmış mıdır? Eğer yapılmamışsa eksik puanlamayla yapılan görevlendirme veya görevden düşürmeler adil midir? Mevzuata uygun mudur?
Aynı tarihte Tire İlçesinde göreve başlayan ve Tireden ayrılan şube müdürlerinden Tire’ye gelen Şube Müdürlerine geldikleri yerlerin puanlama sistemi açılmasına rağmen giden şube müdürlerine Tirenin puanlama sistemi neden açılmamıştır. Bu konu belki sizi aşan bir konudur ama mutlaka sistemin içerisinde bir kişi olarak buna da verebileceğiniz bir cevap vardır diye düşünüyoruz.
Sözün özü Sayın Müdürüm ve Şube Müdürüm altında imzanız olmasına rağmen bu puanlamayı siz mi yaptınız?"

Editör: Haber Merkezi