Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası Genel Başkanı Doç. Dr. Ercan Yesari Yiğit, Tire’de düzenlenen bölge istişare toplantısında, sendikalılarla bir araya geldi.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire’de ve bölgede oldukça etkili olarak çalışan ve eğitimle ilgili birçok başarılı projeye imza atan Kuvayi Milliye Eğitim Sen Genel Başkanı Doç. Dr. Ercan Yesari Yiğit, Tire’de yapılan toplantıya katılmak üzere Ankara’dan Tire’ye geldi. Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 19:00’da Tire Havuzlu Kahve Kafeterya’da toplanana Kuvayi Milliye Eğitim Sen üyeleriyle bir araya gelen Genel Başkan Yiğit’i, Sendikanın İzmir Bölge Başkanı Resül Kara, Konak İlçe Başkanı Necat Çetin, Torbalı İlçe Başkanı Mehmet Kayhan ve yaklaşık 20 kadar sendikalı karşıladı. Toplantıda Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası’nın 2013 – 2014 eğitim öğretim yılında izleyeceği temel stratejik plan görüşülerek, 4C’li personelin aile yardımlarıyla ilgili hukuksal süreç de masaya yatırıldı.

 

PROMOSYONLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Bölge İstişare toplantısından sonra HaberTire Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Sendikanın İzmir Bölge Başkanı Resül Kara “Toplantının birkaç amacı bulunmaktaydı. Genel Başkanımız Sayın Ercan Bey’in katılımı bizleri ayrıca güçlendirdi. Toplantımızın birinci gündemi bu sene Şubat ayında gerçekleştirilecek olan Tire Milli Eğitim personelinin banka maaş anlaşması kısacası Promosyonlarla ilgiliydi. Geçen defa ve ondan önceki defa fiyasko ile sonuçlanan anlaşma neticesinde personel mağduriyetleri yaşanmış ve Devlet zarara uğramıştı bu tür aksaklıkların giderilmesi için bu yıl sendikamızca önlem almaya, bu defa bu işi sadece en çok üyesi olan sendikaya ve komisyonun inisiyatifine bırakmamaya karar verdik ve izleyeceğimiz stratejiyi belirledik. İkinci gündem maddemiz ise 4/C’li üyelerimizin Aile yardımları ile ilgili başlattığımız hukuksal mücadelenin geldiği nokta hakkında sendika yöneticilerimizi ve üyelerimizi bilgilendirdik. Üçüncü gündem maddemiz ise görev tanımları olmayan Yardımcı Hizmetler personelinin artık görev tanımlarının değişen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapıldığı ve hukuksal olarak artık kurum amirlerinin her işi yaptırma gibi bir lükslerinin kalmadığı yönündeydi. Dördüncü gündemimiz ise Emeklilik tazminatlarının hükümet tarafından tehlikeli bir boyuta çekilmek istendiği ve bu konuda izlenecek stratejiyle ilgiliydi. Beşinci gündemimiz ise türban sorunundan sonra okullarda bazı sendikalar tarafından pantolon ve kravat sorununun yaratılmaya çalışıldığı ve buna itibar edilmemesi ayrıca sendikamız tarafından tepki gösterilmesi yönündeydi. Toplantıda bizleri yalnız bırakmayan Genel Başkanımız Doç.Dr. Ercan Yesari Yiğit’ e, Tire, Torbalı ve Konak ilçe başkanlarıma teşekkür ederim.” dedi.

 

Tire’ye daha önce de geldiğini belirten Genel Başkan Yiğit, Tire’nin her geçen gün geliştiğini, Tire Belediyesi’nin hiç boş durmadığını dile getirdi. Tire’ye her gelişinde Tire’nin özellikle tarihi yerlerini gezdiğini söyleyen Yiğit, Tire’nin tarihi ve kültürel dokusuna olan hayranlığını gizlemedi. 

Editör: Haber Merkezi