Fatih Ortaokulu’ndan meydana gelen ve bir bayan öğretmenin bir bayan veli tarafından tartaklanması olayı üzerine ayaklanan sendikalar, kınama mesajları yayınlamaya devam ediyor.


Ercan ÇELİK


Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası Tire İlçe Başkanı Murat Algan tarafından konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında, şiddete maruz kalan öğretmene geçmiş olsun dilekleri sunulurken, yaşanan olayı da kınadı. 


Yapılan basın açıklamasında, başlıca şu ifadeler yer aldı;
“Gün geçmiyor ki Eğitim Çalışanları şiddete ve tacize maruz kalmasın. Nasıl bir ülke olduk biz böyle?  Öyle bir bakanlığımız var ki Eğitim Çalışanı şikayet edilecekse eğer şikayet hattı kurar ama eğitim çalışanının şikayetlerini daima kulak arkası etmekten bir adım dahi geri durmaz. Okullarda hakim güç öğrenci ve veliler oldu çıktı. Bu nasıl bir eğitim anlayışıdır. Eğer okulu öğrenci ve velileri yönetecekse idarecilere ya da Eğitim Çalışanlarına ne ihtiyaç var? Bakanlığımızın bir an önce okullarımızdaki güvenlik önlemlerini arttırması ve her okula birer güvenlik birimi kurması her gün artarak devam eden bu tür olayların karşısında elzem hale gelmiştir.

        Daha geçen yıl İlçemiz okullarından birinde öğretmenin öğrencisi tarafından darp edilmesinin ardından yine bu yıl bir başka okulumuzda öğretmenin öğrenci velisi tarafından darp edilmiş olması üzücü bir hadisedir. Kaşık tutmasını bilmeyen çocuklarımızı kalem tutmasını öğreten, öğrettiği bir harf uğruna kırk yıl kölesi olunabilecek eğitimcilerimize kalkan elleri lanetliyoruz. Bu tür vakaların bir daha yaşanmaması dileğiyle, Şiddete maruz kalan öğretmenimize geçmiş olsun ve bu tür olayların yaşanmaması için bu olay kamuoyuna ders olsun diyoruz.” 

Editör: Haber Merkezi