Tire’deki eğitim kalitesi ve elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Tire Kutsan Anadolu Lisesi, eşi benzeri görülmeyen bir bilim sergisi açtı.      

Ergün ÇELİK

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açılmıştı.

 “TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.

Tire’de her türlü sosyal etkinlik ve bilimsel çalışmalarda kendini kanıtlamış olan Kutsan Anadolu Lisesi’nin TÜBİTAK’a yaptığı  başvuru kabul edilmiş olup fuar için çalışmalar tamamlanarak 6-8 Mayıs 2015 tarihinde izleyicilere sunuldu. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erol KOYUNCU, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turan ONAR, Rasih Kirazoğlu İlkokulu Müdürü Hanifi SOYLU, Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi Müdürü Mesut SOYASLAN’ın katılımlarıya açılan fuara çeşitli okullardan öğrenciler de izleyici olarak katıldılar. Tire Kutsan Anadolu Lisesi Sergi Salonu’nda yapılan etkinlikte açıklama yapan Okul Müdürü Hikmet Divrik; “Özgür iradeleriyle hayatın her alanında sordukları sorulara cevap arayan öğrencilerimizin buldukları cevaplar bu ürünü oluşturdu. Serginin hazırlanmasında emeği geçen başta Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Burcu ARSLAN ve Biyoloji Öğretmeni Erhan ACAROĞLU’na ayrıca tüm öğretmen ve öğrencilere  teşekkür ediyorum” dedi. 



Editör: Haber Merkezi