Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nden İki Alanda İlçe Birinciliği Yakalayan Öğrenciler Gurur Kaynağı Oldu


Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi
Tire Kutsan Anadolu Lisesi’ni birincilikle bitiren Tuğçe Akçan, TM-3 puan sıralamasında Tire birincisi oldu. Yine aynı okuldan, Zeynep Çinkılınç hem TS-1 hem de TS-2 alanından puan sıralamasında ilçe birincisi oldu.
TKAL Okul Müdürü Hikmet Divrik, öğrencileri ile gurur duyduklarını belirterek, öğrencilerin yetiştirmelerinde payı olan ailelerine ve TKAL öğretmenlerine teşekkür etti.
BİRİNCİLER PLANLI ÇALIŞMAYI ÖNERİYOR
Elde ettiği başarı nedeniyle mutlulukları gözlerinden okunan gençlerden okul birincisi Tuğçe Akçan, başarısının sırrını planlı çalışma olarak açıkladı. Akçan, “Bu bir senenin değil dört yılın birikimiydi. Her zaman planlı çalıştığım için sınava hazırlanırken ek bir çalışma yapmadım. Sınava hazırlanacak arkadaşlarıma da planlı çalışma konusunda özenli olmalarını tavsiye ediyorum” dedi. Akçan, geçtiğimiz yıl katıldığı matematik olimpiyatlarında finale kalan ve kendi okulunda yapılan deneme sınavında da birinciliği yakalayan başarılı bir öğrenci.
AİLESİ FEDAKARLIK YAPTI VE ZEYNEP BİRİNCİ OLDU
TS-1 ve TS-2 alanlarında puan sıralamasında ilçe birincisi olan Zeynep Çinkılıç ise, sosyal bir öğrenci olduğunu ve Tuğçe Akçan gibi planlı çalışmaya özen gösterdiğini vurgulayarak, “Planlı ve stres yapmadan çalışmamın sonucunda bu başarıyı elde ettim. En büyük desteği ise ailemden aldım. Biz Torbalı’da oturuyorduk. Ailem benim okula daha iyi gidip gelebilmem için Tire’ye taşındı. Babam her gün Torbalı’ya işe gitti. Kardeşimin de okulu bu nedenle. Hepsi benim için büyük fedakârlık yaptılar. Bende tercih edeceğim tarih bölümünde elde edeceğim yeni başarılarla onları mutlu edeceğim” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi