Ülke çapında olduğu gibi, dün ilçemizde de her okulda yapılan İlköğretim Haftası’ kutlamaları sonrasında 14 bin civarında ana okulu, ilk, orta ve lise öğrencisi ve 1141 öğretmen ders başı yaptı. İlçe çapındaki kutlama törenlerinin adresi Rasih Kirazoğlu İlkokulu oldu.


Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi


Tire’de ilk, orta ve lise düzeyindeki binlerce öğrencinin ve onların velilerinin 3 aydır heyecanla bekledikleri o gün geldi. Okullar yeniden ders zilini çaldı. Okulların açıldığı ilk günde, ilçedeki tüm okullar kendi bünyesinde hazırladıkları törenlerle ‘İlköğretim Haftası’nı kutladılar. Tire’de kutlamalar sonrasında 14 bin öğrenci ve 1141 öğretmen yeni eğitim-öğretim yılına merhaba dedi. Tören, sıcak bir havada gerçekleşti. Katılımcılar sıcak dolayısıyla zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadı.


Protokol üyelerinin de katıldığı ilçe çapındaki resmi törenler, Rasih Kirazoğlu İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Okul bahçesinde yapılan kutlama programını öğrenci, öğretmen ve velilerin yanı sıra; Tire Kaymakamlığına vekaleten bakan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Emniyet Müdür Fatih Kiremitçi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, çeşitli kurum ve kuruluşların müdür ve yöneticileri ile siyasi parti temsilcileri izledi.



KAYMAKAM BOYACI ÖĞRENCİLERE NASİHAT VERDİ
Okul Müdürü M. Hanifi Soylu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Kaymakam Ayhan Boyacı’nın birer konuşma yaparak; öğrenci, öğretmen ve velilere başarı ve kolaylıklar dilediği konuşmalarda, Kaymakam Boyacı’nın öğrencilere nasihat ettiği, “Öğretmenlerinizin sözünü dinleyin, onlara anne ve babanıza saygı gösterir gibi saygı gösterin ve derslerinizi iyi çalışın” şeklindeki konuşması dikkat çekti.



ŞİİRLER OKUNDU, DANSLAR EDİLDİ
Törenlerde okul öğrencileri; Tuğba Gonca (3/A sınıfı ‘Okul Türküsü’ adlı şiir), Furkan Özateş (4/A sınıfı ‘Okulumuz’ adlı şiir) ve Baran Ekinci (4/A sınıfı ‘Okul yolunda’ adlı şiir) şiirlerini okudular. Okulun ana sınıfı hazırladığı müzikli dans gösterisini sundu. Akabinde Tire Halk Eğitim Merkezi Zeybek Ekibi, yöresel efe oyunlarından oluşan halk oyunları gösterisi sundu. Programın finali, Belediye Bandosu’nun çaldığı marş ve şarkılar ile oldu.
 
Editör: Haber Merkezi