Tire Müftülüğü ile Tire Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenleyeceği organizasyon çerçevesinde ilçe merkezindeki birçok camide devam eden ‘Kur’an kurslarına’ katılan öğrencilerin oluşturacağı takımlar arasında futbol turnuvası gerçekleştirilecek.


Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Tire’de geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ‘Camiler arası futbol turnuvası’ bu yıl ikinci kez düzenlenecek. Tire Müftülüğü ile Tire Gençlik ve Spor Müdürlüğünün ortak projesi olan futbol etkinliği, bayram sonrası başlatılacak.
Okullar kapandıktan sonra başlayan ilçe merkezindeki birçok camide devam eden Kur’an Kurslarına çok sayıda çocuk devam etmekte. Kurslarda yer alan erkek çocukları ile hocalıklarını yapan imamlarının ortak talebi olan ve geçen yıllarda da yapılan futbol turnuvasına birçok cami oluşturacağı takımlarla katılacak.

12 TAKIM MÜCADELE EDECEK
Her cami kendi bünyesinde yapacağı seçmelerle takımlarını oluşturacak. Dört Eylül Stadyumu’nda yapılacak olan turnuvaya şuan için 12 takımın katılması ön görülüyor. Bu ekiplerle birlikte, toplamda 144 çocuk sahada ter dökecek. 2000 yılı doğumlu öğrencilerin yer alacağı turnuvada, karşılaşmalar 25’er dakikalık devreler halinde oynanacak.

“GENÇLERİMİZİ SPORLA ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRALIM”
Konu hakkında konuşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Sürücü, “Kur’an kursu öğrencilerimiz bu gibi sprotif aktivitelerle, zararlı alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak tutulacak. Kurs sonrasında bir araya gelen çocuklar futbol oynayarak spor yapmanın keyfini yaşayacak. 12 Ağustos tarihinde başlayacak olan organizasyon, 23 Ağustos tarihine kadar sürecek. Final karşılaşması ile en iyi futbol takımına sahip cami belli olacak. Tüm takımlara başarılar dilerim. Bu tür aktiviteleri daha sık yapmak ve geleneksel hale getirmek amacımız.” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZ HEM KUR’AN ÖĞRENECEK, HEM DE SPOR YAPACAKLAR”
Öğrencilerin hem Kur’an öğrenip, hem de spor yaparak bu aktivitelerle kaynaştıklarını ifade eden Tire Müftüsü Salih Sağlam, ortak projeleri ile ilgili olarak, “Camilerimizde devam eden yaz Kur’an kurslarımızda eğitim alan öğrencilerin daha çok kaynaşıp ve kardeşliklerini pekiştirmeleri için bu yıl Tire Gençlik ve Spor Müdürlüğü ortaklaşa futbol turnuvası düzenledik. İş birliği içerisinde yapılan turnuvaya, 12 cami takımı katılacak. Tüm çocuklarımıza ve takımlarımıza başarılar dilerim.” şeklinde konuştu. 
Editör: Haber Merkezi