Tire Kurtuluş İlkokulu 4-D Sınıfı öğrencileri sınıfça gerçekleştirdikleri yardım kampanyası kapsamında topladıkları; kuru gıda ürünleri, giyecek çeşitleri, oyuncak ve battaniyeleri Bayırbucak bölgesinde bombalanan Türkmenlere yolladılar.

Kendisi Hataylı olan ve o bölgedeki durumu, memleketine yaptığı ziyaretlerde, yakından görme fırsatı bulunan öğretmenleri Aynur Saraç’ın tavsiyesi ve öncülüğü ile yardım kampanyası başlatan Tire Kurtuluş İlkokulu 4-D Sınıfı öğrencileri, zor durumda kalan Bayırbucak Türkmenlerine yardım ellerini uzattı.

KÜÇÜKLER, 2 GÜNDE YARDIMI TOPLADI
45 kişilik sınıfta, tüm öğrenciler, gösterdikleri gayretlerle, bulup getirdikleri; kuru gıda ürünü, giyecek çeşitleri, oyuncak ve battaniyeleri sınıfta bir araya getirdi. İki gün süren yardım kampanyası sonunda toplanan, 8 koli ve 4 çuval dolusu yardım malzemesi, Yurtiçi Kargo Tire Şubesinden Hatay’a yollandı. 

TOPLANAN YARDIMLAR TÜRK KIZILAY’I ARACILIĞI İLE BÖLGEYE GÖTÜRÜLECEK
Hatay’da yardım çalışmaları yapan ‘Kutup Yıldızı’ adlı yardım kuruluşu ile irtibata giren ve toplanan yardımları malzemelerini Kutup Yıldızı Derneği’ne gönderen ve onların aracılığı ile bunları Türk Kızılayı’na ulaştıran öğretmen Aynur Saraç, “Toplanan yardımlar, Türk Kızılayı tarafından sınırın öteki tarafındaki Bayırbucak bölgesine ulaştırılacak. Ağır bombardıman altında bulunan. Savaş şartlarında köylerinde veya ormanlık, dağlık arazilerde açıkta yaşamak zorunda kalan Türkmenlere verilecek.” dedi.

YURTİÇİ KARGO’DAN DESTEK
Sınıftaki tüm öğrencilerine ve ailelerine çok teşekkür eden öğretmen Saraç, ayrıca kendilerine kargo hizmeti noktasında kolaylık sağlayan Yurtiçi Kargo Tire Şubesi işletmecisi Mustafa Çulpan’a da teşekkür etti. Öğretmen Saraç, son teşekkürünü kampanyanın yürütülmesinde kendisine ayrıca yardım eden ve kampanya için dilekçe veren sınıf başkanı olan öğrencisi Osman Taha Yıldırım ve okul temsilcisi olan öğrencisi Ayberk Koç’a yaptı. 

Editör: Haber Merkezi