Tire Gönüllüleri Derneği, Adana’nın Aladağ ilçesinde kısa bir süre önce meydana gelen ve 11’i öğrenci, 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yurt yangınından hemen sonra ‘Bir daha kızlarımız diri diri yanmasın’ diye harekete geçti. Tire Gönüllüleri Derneği Başkanı işadamı Mimar Nihat Koç, derneğin Yeni mahalle Maltepe mevkiindeki 7 bin 159 metre karelik arsasını bağışlayarak, kız öğrenci yurdu yapılması için Ege Üniversitesi Rektörü Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’dan yardım istedi.

 

120 KİŞİLİK KIZ ÖĞRENCİ YURDU

Dernek Başkanı olarak, Rektör Hoşcoşkun’a tebrik ziyaretinde bulundukları sırada Aladağ’daki acı haberi aldıklarını ifade eden Koç, “Ortaya çıkan acı bilanço ve oluşan korkunç tablo karşısında çok etkiledik. Rektör Hoşçoşkun ile bu konuyu detaylı bir şekilde görüştük. Kendisi çok olumlu yaklaştı. Üniversitenin, yurt yapma yetkisi olmadığını ancak konuyu en kısa sürede Ankara’ya taşıyıp, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşeceklerini söyledi. Arsayı, Tire’nin efsanevi öğretmenlerinden rahmetli Melahat Aksoy ve oğlu Dr. Ercüment Aksoy derneğimize hiçbir şart gözetmeksizin bağışlamışlardı. Bağışçılarımızın adını taşıyan en az 120 kişilik kız öğrenci yurdu Tire’ye kazandırılırsa en büyük sorunlarımızdan biri de çözülmüş olacak. Devletimiz, özellikle son yaşanan olaydan sonra yurt konusunda çok hassas davranıyor.” dedi.

 

YURT OLMAZSA YÜKSEK OKUL

İlçede kız öğrencilerin kalacağı yurt konusunda sıkıntılar yaşandığının altını çizen Koç, “Tire Kutsan MYO eski Müdürü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal ve Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer ile uzun zamandır konuşuyorduk. Yöneticilerimizin büyük destekleriyle konuyu olgunlaştırdık. İlçemizde, yurt sıkıntısı mevcut. Bazı yurtlar maddi imkansızlıklar yüzünden kapandı. Maddi durumu iyi olan birkaç öğrenci ortak ev kiralıyor. Diğerleri ise büyük sıkıntı çekiyor. Dernek olarak 2005 yılından buyana faaliyet gösteriyoruz. Bu güne kadar 250’yi aşkın lise ve üniversite öğrencisine burs verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Olurda, bağışlayacağımız arsaya yurt yapılmazsa, aynı alana Rektör Hoşcoşkun’dan ilçemize yeni bir 2 yıllık MYO açılması için çalışacağı yönünde söz aldık. Aslında, yerel yönetimler önderliğinde, el birliği ile Tire’ye 4 yıllık bir fakülte kazandırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


Editör: Haber Merkezi