“Ağaç yaşken eğilir” diyen atalarımız boşuna dememiş, geleceğin dünyasının iyi olmasını istiyorsak, günümüz çocuklarına bunu aşılan bilgileri vermeliyiz. Doğanın her geçen gün büyük zararlar gördüğü, yeşil alanların, ormanların azaldığı, toprak erezyonu sebebiyle gelecekte ekip, biçilecek toprağın kalmayacağı, temiz su kaynaklarının hızla tükendiği, atmosferdeki ozon tabakasında oluşan delik sebebiyle dünyanın iklim dengesinin değiştiği bir gelecek ve dünya çocuklarımızı ve torunlarımızı bekliyor.


Bu sorunlarla mücadele eden, farkındalık yaratarak her bir ferdin üzerine düşen görev ve sorumlulukların bilincinde olması için hizmet veren ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan TEMA, Milli Eğitim Bakanlığı ile 3 yıllık bir iş birliği için protokol yaptı.

TEMA VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN GELECEĞİ KORUYAN İŞBİRLİĞİ
Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimize, kendilerini bekleyen dünyayı, kendi elleriyle şimdiden başlayarak korumaları ve iyileştirmeleri bilinci aşılanacak. Bu protokolü gören Tire’deki okullardan Rasih Kirazoğlu İlkokulu yönetimi, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığı izinler sonrasında, TEMA Vakfı İzmir Şubesi’ne başvurarak okullarında bir çalışma yapılması talebinde bulundu.


4. SINIFLAR VİDEO İLE BİLGİLENDİRİLDİ
Bu talep üzerine önceki gün Rasih Kirazoğlu İlkokulu’na TEMA Tire Sorumlusu Figen Selli ve TEMA Narlıdere Sorumlusu Adile Sucu bir ziyarette bulundu. Okulda iki aşamalı bir etkinlik yürütüldü. Adile Sucu, Okulun 4. sınıflarında okuyan 200 öğrencisine, slayt video sunumu eşliğinde bilgiler verdi.Sucu, öğrencilere;  “toprağın tanımı”, “toprağın önemi”, “toprağın gerekliliği”, “toprağın nasıl korunması gerektiği”, “erezyon denilen tehlike ve bunun olası sonuçları” hakkında bilgilendirmede bulundu.


ANA SINIFI MİNİKLERİ FISTIK ÇAMI FİDANI DİKTİ
Etkinliğin ikinci ayağında ise Figen Selli, okulun bahçesinde, ana sınıfında öğrenci olan minik çocuklar ve öğretmenleri ile birlikte uygulamalı fidan dikimi çalışmasında bulundu. Küçük çocuklar, fidan dikmeyi görerek, hatta bizzat bu işin bir parçası olarak öğrendi. Dört adet fıstık çamı fidanı birlikte toprakla buluşturuldu ve okul bahçesinin yeşillendirilmesine katkı sunuldu. Ana sınıfı minikleri ile birlikte gelecek günlerde de doğayı, yeşilliği, toprağı, ağaçları korumaya yönelik çeşitli etkinliklerin yapılması yönünde ortak karar varıldı.
MÜDÜR SOYLU’DAN KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR
TEMA Vakfı temsilcileri birlikte böyle bir etkinlik yapmaktan dolayı mutlu olduklarını, çalışmaları etkili ve önemli bulduklarını belirten Okul Müdürü M. Hanifi Soylu, böyle bir protokole katkı sunan ve destek veren herkese çok teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi