Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı, 96 yıl önce ‘Milli Marşımız’ olarak kabul edilen İstiklal Marşımızın en güzel ve coşkulu okunuşunu belirlemek için yapılan yarışma Okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Yarışmada finale kalan öğrencilerin sahneye çıktı. Heyecanlı yarışmacıları okul arkadaşları ve veliler büyük bir keyifle izlediler. Yarışma sırasında karar vermekte büyük güçlük çeken jüri üyeleri zor bir karar verdi ve dereceye girenleri açıkladı. Finale kalan tüm küçük yarışmacılar oldukça başarılıydı. Adeta izleyenlere, ‘İstiklal Marşı böyle okunur’ dedirttiler. Yarışma sonucunda birinciye bisiklet, ikinciye paten ve üçüncüye kaykay verilirken öğrencilerin aileleri duygulu anlar yaşadı.

YILDIRIM, “AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN MİLLİ MARŞLARINI EN İYİ ŞEKİLDE ÖĞRENMELERİ”
Tiremizin güzide ilkokullarından Dört Eylül İlkokulunda İstiklal Marşını güzel okuma yarışması yapıldı. Okul Müdürü Ünal Yıldırım yaptığı açıklamada, “Şubat ayı başında tüm öğrencilerimize duyurduğumuz etkinliğimizde ilk olarak hediyelerimizi belirleyip sponsor arayışına girdik. Afişlerimizi hazırladık. Tüm öğretmenlerimiz öğrencilerimize yarışmayı duyurdu. Öğretmenlerimiz 8 Mart’a kadar sınıflarında seçmelerini yapıp okul idaresine 3 ila 5 arasında öğrenci ismi gönderdi. 8 Mart günü rehber öğretmenlerimiz ve müdür yardımcılarımız bu öğrencileri tek tek dinleyerek ön elemeleri gerçekleştirdi. Ön elemeyi geçen 17 öğrenci 12 Mart sabahı, 4 öğretmenimizin huzurunda tekrar yarıştılar. Finale kalacak 6 öğrenci bu şekilde belirlendi. Final jürisi ise okul zümre başkanlarımızdan oluştu. Öğrencilerimiz o kadar güzel okuyorlardı ki jürimiz son elemede 7 öğrenciyi finalde yarışmak üzere belirledi. Ayrıca Tire Halk Eğitim Müdürlüğünün 20 yaş üstü engelli öğrencisi Mahir Gökmen, yarışmamıza konuk olarak İstiklal Marşı’mızı okuyarak büyük alkış topladı. Bu arada Tirede 3 yıldır faaliyet göstermekte olan Karabıyık Marketler Zinciri Sahibi Zekeriya Karabıyık, yarışmamıza gururla sponsor olacağını belirterek dereceye girenlere çeşitli hediyeler gönderdi. Kendisine Tire İlçesine ve okulumuza verdiği değerden dolayı teşekkür ediyorum. Amacımız çocuklarımızın Milli Marşımızı en güzel şekilde öğrenmelerini sağlamaktı. Bu konuda bize destek olan öğretmenlerimize, ailelerine teşekkür ediyorum. Sadece dereceye girenleri değil yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi