Geçtiğimiz hafta olağan genel kurulunu yaparak yeni yönetim kurulunu oluşturan, kısa adı HİKEM-DER olan Hira İlim Kültür Eğitim ve Medeniyet Derneği, faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.


     Kurulduğu günden beri toplum yararına faaliyet gösteren Hira Derneği, yeni yönetim kurulu ve üyelerinin desteği ile toplumun tamamını kapsayan faaliyetlerine yenilerini ekliyor. Yaz ayları boyunca çocuk ve gençlere yönelik Kuranı Kerim ve değerler eğitimi veren dernek, şimdi de çocuklara ders desteklerinin yanında, "bayanlar için Kuranı Kerim kursu" başlatıyor.

      Derneğin işleyişi ve faaliyetleri üzerine konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Alpay, yeni dönemde derneğin eğitim faaliyetleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Nisan ayında on kişilik kurucu üyemiz ve gönüllü ekibimizle yola çıkarak, devam eden faaliyetlerimize her geçen gün yenilerini ekleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplumun tamamını kucaklayarak her bir ferdin sancısını kendi derdimiz olarak bilip, bu bilinçle derneğimizi kurduk ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Devam eden faaliyetlerimize ek olarak,  derneğimizde haftada dört gün bayanlara yönelik Kuranı Kerim kurslarımızı başlatıyoruz. Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri  saat 10:00 ile 12:00 arasında yapılacak olan bu  kurslar bünyesinde Kuranı Kerim'i öğrenme ve tecvid dersleri ile Kuranı Kerim'i anlamaya yönelik tefsir dersleri bulunmakta. 

      Bunun yanı sıra Pazartesi akşamları Hadis-i Şerif dersleri (erkeklere), Çarşamba ve Cuma akşamları Kuran'ı anlamaya yönelik tefsir dersleri (erkeklere), Çarşamba ve Cuma günleri öğleden sonraları da bayanlara tefsir dersleri yapılmaktadır. Ayrıca hafta sonları çocuklara yönelik Kuran dersleri ve ders destek programları ücretsiz olarak yapılmaktadır.

     Üyelerimiz ve gönüllü yardım severlerimiz ile bir bütün halinde hareket eden derneğimiz, “Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir” hadis-i şerifini kendine düstur edinerek, ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım fonu oluşturup, onların sıkıntılarının giderilmesini amaçlıyor.

      İslamî değer ve hassasiyetleri kendimize şiar edinip, tevhidi bilinçle hareket ederek, derneğimizin faaliyetlerine devam edeceğiz” diyen Alpay bu yolda emek veren yönetim kuruluna, dernek üyelerine ve yardımlarını esirgemeyen gönül dostlarına teşekkür etti.

 Not: Hira derneğine ulaşmak isteyenler için irtibat numarası: 0533 5125122



Editör: Haber Merkezi