Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda yapılan toplantıya, ilgili kurum amirlerinin yanı sıra mahalle muhtarları ve tüm okulların Aile Birliği temsilcileri katıldı.
 

KALİTELİ VE İYİ BİR EĞİTİM ALMASI İÇİN
    Açılış konuşmasını yapan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, toplantının amacının eğitim kurumlarında alınacak olan emniyet tedbirlerin katılımcılarla paylaşmak, muhtarlar ve velilerin dileklerini dinlemek ve ilgili kurum amirlerine ilk ağızdan bu talepleri iletmek olduğunu söyledi. Tanrıseven şunları kaydetti:
    “Amacımız huzurlu bir eğitim öğretim dönemi geçirmektir. 2017–18 Eğitim yılında çocuklarımızın kaliteli ve iyi bir eğitim alması, her türlü zararlı etkenlerin ortadan kaldırılması için işbirliği içerisinde hareket edilmeli.”
    Toplantıda, Tire Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan güvenlik içerikli sunu yapıldı ve alınan tedbirler hakkında bilgi verildi. Emniyet görevlilerince, okul çevresinde şüpheli bir durum fark edilmesi durumunda emniyete veya jandarmaya hemen haber verilmesi konusu belirtildi. 
Toplantıya katılan muhtar ve aile birliği temsilcilerinin istekleri alındı, ilgili birimlere iletildi.


“OKULLARIMIZ GÜVENLİ”
    Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut da Tire’de okulların güvenli olduğunu belirterek, geçmiş yıllarda önemli bir sorun yaşanmadığını kaydetti.


155 VE 156’YA HABER VERİN
    Kaymakam Tanrıseven, “Güvenlik konulu toplantı,  ülkemizde 81 vilayet ve 921 ilçede yapılıyor. Burada yaptığımız toplantının verimli geçtiği kanaatindeyim. Benim vatandaşlarımızda beklentim, şüpheli bir durum karşısında Emniyet Müdürlüğümüze ait 155’i ve Jandarmamıza ait 156’yı arayarak haber vermeleridir. Eğitimin diğer yönleri ile ilgili ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile irtibat içinde olalım” dedi.


VELİLERDEN TEŞEKKÜR
    Toplantıya katılan muhtarlar ve Okul Aile Birliği temsilcileri de çeşitli önerilerde bulunarak, toplantıyı düzenleyen Kaymakam Tanrıseven’e teşekkür ettiler. 
    Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında yapılan toplantıya, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, İlçe Jandarma Komutanı Yzb.Emre Davutoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Kom. Sıtkı Döner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, İlçe Sağlık Kurulu Başkanı Ulvi Toprak,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Y.Murat Karakaptan, Gediz Edaş Müdürü Hüseyin Bal, Türk Telekom Tire Sorumlusu Adem Ongan ve tüm mahalle muhtarları katıldı.
 

Editör: Haber Merkezi