Yeni Eğitim Öğretim sezonunun başladığı şu günlerde, bir basın açıklaması yayınlayan Kuvayi Milliye Eğitim Sen, yöneticileri eleştirerek, Tire’de bazı okullarla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.




Ercan ÇELİK / HaberTire




Kuvayi Milliye Eğitim Sen Bölge Başkanı Resül Kara’nın imzasıyla yazılı olarak yayınlanan basın açıklaması şu şekilde;

        “2013-2014 Eğitim öğretim yılı bu hafta başladı Tüm Öğrencilerimize, Öğretmen ve velilerimize hayırlı olsun. Eğitim hakkında söylenmiş ve söylenebilecek çok şey mutlaka vardır. Her yıl bunu tekrar tekrar söyledik ve söylüyoruz. Eğitim camiasınca eğitim dışında gerçekleştirilen çok şey de mutlaka var. Biz bu yıl bir değişiklik yaparak eğitim öğretim dışında vuku bulan hadiselere değinelim dedik. 

        Bağışlar gönüllü mü yoksa zorunlu mu? Okul idarelerine sorarsak gönüllü; ama velilere sorarsak zorunlu hale getirilmiş, Şube belirlemelerde, okula öğrenci kayıtlarında daha çok bu zorunluluk durumu ortaya çıkıyor. Yani anlayacağınız yakalanan öküz harmanı dövüyor. Oysa Ülkemizde zorunlu eğitim on iki yıla çıkartılmıştır ve zorunlu eğitimin giderleri devlet tarafından karşılanır. Bu bir sosyal devlet ilkesidir. Yani ilkokul, ortaokul ve lise müdürleri okullarındaki giderler için devletten tahsisat isteyecekler, öğrenci velilerine tezgah kurmayacaklar. 

        Öte yandan başka bir iddiayla ilçemiz çalkalanmaktadır. Hangisi olduğunun şimdilik hiçbir önemi yok. İlçemizde üç okula güvenlik sistemi kuran bir şirket bakanlıktan kendi marifetleriyle okul müdürleri açısından zor olan ödenek çıkartma işini hallederek piyasa fiyatının üç katı fiyata bu sistemi kurmuşlar. İhale, piyasa araştırması gibi gerekli işlemleri evrak üzerinde yaparak devletin paralarını iç ettikleri iddiası eğitim camiasının gündemine bomba gibi düşmüştür. Bu üç okulda artık olan olmuştur. Bundan sonra diğer okulların idarecilerinin uyanık olması gerekmektedir. Tabi bu sadece bir iddia. Gerçekliğini araştıracak olan adli ve idari makamlardır.

          Sayın okul yöneticileri, insanlar paraları ağaçtan toplamamaktadır. O yüzden bir zahmet okulların ihtiyaçlarını ödenek isteyerek karşılama yolunu seçiniz, Çünkü vatandaşlar o okulların giderleri karşılansın, yollar yapılsın, v.s. diye devlete vergi veriyor. Lütfen bu tür ihtiyaçlarınızı bakanlığınız aracılığıyla devletten ödenek isteyerek karşılayın insanların başına ikinci bir vergi koyarak değil. Çünkü sizler ne bir vergi memurusunuz, ne de dilenci, sizler birer eğitimcisiniz.


          2013-2014 Eğitim Öğretim yılının herkesin sorumluluğunun bilincinde olduğu, işgüzarlıktan uzak bir eğitim dönemi olması, Devletin dolandırılmadığı, insanlarımızın ekonomilerinin daha iyi, öğrencilerimizin daha rahat eğitim ortamlarında eğitim öğretim gördüğü bir yıl olması dileğiyle hoşça kalın, sağlıkta kalın.”

Editör: Haber Merkezi