Tire Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Süt Sığırı Besiciliği ve tarımsal kurslar, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Son bir yıl içinde büyük ivme kazanan kursların sertifika töreni önceki gün Karateke Köyü’nde yapıldı. Karateke Köyü Muhtarı Erkan Tutkaç’ın ev sahipliğinde düzenlenen sertifika törenine Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Emre Davutoğlu gibi isimlerin yanında çok sayıda davetli katıldı. Halk Eğitimi Merkezi öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından program protokolün açılış konuşmalarıyla devam etti.

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in talimatları doğrultusunda, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından “Hayat boyu öğrenme”  ve “Tarım ve Hayvancılık”  alanında gerçekleştirilen kursları tamamlayan kırsal mahalledeki vatandaşlar sertifikalarını protokol üyelerinin elinden aldı. Sertifika töreninde kürsüye davet edilen Kaymakam Tanrıseven, Tire’de tarım ve hayvancılık ile ilgili birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Tanrıseven, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü;

”Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla, açılışı gerçekleştirilen Sütaş fabrikasının faaliyete geçmesiyle ilçemiz süt merkezi olma yolunda hızla ilerledi. Halen diğer büyük süt şirketlerinin de ilçemizde faaliyete geçmesi amacıyla görüşmeler devam ediyor. İlçemiz bugün sütün başkenti olma yolunda hızla ilerliyor. Tam da bu noktada halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ziyaretinden sonra 'Süt konusunda uzmanlaşalım ve gençlerimizi yetiştirelim' talimatı verdim” dedim. Bu yolda hızla ilerliyoruz”

"ÜLKEMİZDE ÜRETİLEN SÜTÜN % 9.4'Ü KÜÇÜK MENDERES'TEN"

Törene katılan İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, üretici ve çiftçiye her türlü destek verdiklerini söyledi. Milletvekili Sürekli, Konuşmasında Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başta olmak üzere kursların gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Kerem Ali Sürekli, Küçük Menderes havzasının ülkemizin % 9,4 oranında süt ihtiyacını karşıladığını ve bu oranın büyük bir potansiyel olduğunu vurgulayarak,  Tarımda ve hayvan yetiştiriciliği konusunda çiftçilere yapılacak desteklerin hükümet tarafından artarak devam edeceğini belirtti.

BALIK TUTMAYI ÖĞRETEN PROJE

Halk Eğitimi kursları ile tarım ve hayvancılık sektörüne ara eleman yetiştirilmesi hedefleniyor. Özellikle süt ve hayvancılık konusunda sertifika alan kursiyerler sektörde iş sahibi olabiliyor.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, Arı Yetiştiriciliği, Budamacılık, Koyun Yetiştiriciliği, Süt Sığırı Besiciliği ve Besi Sığırı Yetiştiriciliği alanında şehir merkezi ve kırsal mahallelerde toplam 15 kurs açıldı ve bu kurslarda 41’i bayan olmak üzere toplam 430 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

Editör: Haber Merkezi