Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TEMA vakfı arasında imzalanan protokol ile "SIFIR ATIK EĞİTİM PROJESİ" okullarda hayat bulmaya başladı. Bu proje kapsamında Gökçen Efe İlkokulu'nda birbirinden güzel etkinlikler düzenlendi. Atık miktarının azaltılması, israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması için okulun "SIFIR ATIK" proje sorumlusu okul öncesi öğretmeni Sevcan Akdeniz, önce öğretmenlere ve öğrencilere daha sonra da velilere ve halka seminerler vererek proje ve yapılacak etkinlikler ile ilgili bilgi verdi.

 Anasınıfları ve ilkokulun her kademesindeki öğretmenler ve öğrenciler proje kapsamında bir çok etkinlik yaptı.

Öğrenciler önce geri dönüşüm işaretini öğrendi ve ambalajların üzerinde geri dönüşüm işaretlerini buldu. 

Etkinlikler kapsamında Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) nun hazırladığı eğitici animasyonlar izlendi. Konuyla ilgili HaberTire Gazetesi’ne detaylı bilgiler veren Okul Öncesi Öğretmeni Sevcan Akdeniz şöyle konuştu;

“Öğrencilerimizle geridönüşümü tüm yönleriyle araştırdık. ‘Atık avcısı’ olup okulumuz bahçesindeki çöp kutularının içerisine atılan çöpleri geridönüşebilen ve geridönüşümeyen şeklinde gruplayıp uygun geridönüşüm kutularına attık. Yakın çevrede yaşayan halkın da atıklarını geridönüşüme atabilmeleri için okul bahçe kapısının dışına geridönüşüm konteynırı ve atık yağ bidonu koyduk. Dramalarımızda plastik, cam ve metallerin hayvanlara, bitkilere ve doğaya nasıl zarar verdiğini anladık. Yaratıcı düşünme tekniği ile daha iyi bir Dünya için neler yapabileceğimizi bulmaya çalıştık. Kahvaltı sonraları arta kalan yiyecek ve kabukları hayvanlara verdik. Sanat etkinliklerimizde süper kahramanlar olup Dünyayı çöp bir gezegen olmaktan nasıl kurtaracağımızı hayal ettik. Evden getirdiğimiz yumurta, meyve-sebze  kabukları, çay vb. organik atıklarla okulumuz bahçesinde kompost yaptık. Aile katılımlarında geridönüşebilen materyallerle oyuncak yaptık. Ayrıca aile katılımıyla SIFIR ATIK ile ilgili slogan ve resimlerden oluşan pankartlar, tişörtler ve kostümler hazırlandı. Bu hazırlıklarla halkın geridönüşüm hakkında daha dikkatli ve daha duyarlı olması için tüm öğretmen ve öğrenciler okul bahçesinden Kahrat köy meydanına doğru sloganlar atarak "Sıfır Atık", "Sev Dünyayı", "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkılarını söyleyerek yürüyüş yaptık. Çalışmalarımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”

Editör: Haber Merkezi