Son yıllarda gıda ürünlerinin üretimi, saklanma, teşhir ve satış aşamalarında bulunduğu koşulların hijyenine daha çok dikkat edilmesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu noktada devrim niteliğinde uygulamalar başlatması, olumlu etkisini göstermeye başladı. 
Bu olumlu çalışmaların tüm kesimlerde daha çok bilinmesi, yaygınlaşması ve uygulanması için bilinçlendirme çalışmaların yoğunluk veren Bakanlık, il ve ilçelerdeki müdürlükler eliyle her yerde esnafa ve üreticiye yönelik eğitim çalışmaları vermekte.

KATILIMCILAR CAN KULAĞIYLA DİNLEDİ
Tire’de de önceki gün İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi binasında yer alan toplantı salonunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Tire Bakkallar Odası, Lokantacılar Odası, Kahveciler Odası ve Pazarcılar Odası’nın talebi ile gerçekleşen toplantıda; İlçe Tarım Müdürü Mutlu Traş ve gıda kontrol personeli Metin Kahraman ve Gizem Yeşilkaya katılımcılara seslendi.
Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren sunumu takip edenler arasında; Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Kantur, Lokantacılar Odası Başkanı Nejat Sertdemir, Pazarcılar Odası Başkanı Cengiz Kaşan, Kahveciler Odası Başkanı Salih Eteş, Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli de yer aldı. 

“GIDA” KONUSU HER YÖNÜYLE İŞLENDİ
Video slayt sunum eşliğinde yapılan bilgilendirme toplantısında; “genel hijyen kuralları”, “gıda üretim yerlerinde ve üretiminde dikkat edilmesi gereken hususlar”, “gıda ürünlerinin ambalajlanması, saklanma koşulları, teşhir koşulları konularında dikkat edilmesi gereken hususlar”, “gıda ürünlerinin satışı aşamasında nelere dikkat edileceği”, “açıkta peynir satışı ile ilgili son düzenlemeler”, “damgasız yumurtaların satışı noktasında son değişiklikler”, “ekmek satışı ile ilgili son durum”, “2016 yılı başı itibarı ile gıda konusunda çıkan yeni yasa ve yönetmelikler hakkında bilgilendirme” konu başlıklarında eğitim verildi. 

KONTROL ZABITADA, CEZAİ İŞLEM İLÇE TARIMDA 
Yapılan çalışma ile ilgili kısa bir açıklama yapan Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Kantur, “Bu toplantımız, odalarımızın ortak talebi ile ortak bir şekilde gerçekleşti. Bu toplantının bir benzerini 3 ay sonra yapmak istiyoruz. Fakat bu sefer her esnaf odası kendi bünyesinde, kendi üyelerine yönelik olarak gerçekleştirecek. Gıda konusunda kontrol yetkisi Belediye Zabıta Müdürlüğünde, cezai işlem uygulamak ise İlçe Tarım Müdürlüğünde. İlçemiz esnafının bu konudaki eğitim seviyesi ve hassasiyeti her geçen sene hızla artmaktadır. Bu da mutluluk vermektedir.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi