Çocuğunun zekâ, kavrama ve odaklanma gücünü artırmak isteyen aileler Fen Mental’i adres seçiyorlar.


Ergün ÇELİK

 

Yaklaşık iki yıldır Tire’de Faaliyet gösteren Fen Mental Eğitim Merkezi, 21. yüzyıl neslinin olmazsa olmazı sayılacak olan; yüksek-pratik zeka, kavrama gücü ve odaklanma-motivasyon yetisi sahibi bireyler yetiştirmek adına eğitim hizmeti çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda Tireli Öğrencilerin eğitim yükünü de hafifletiyor.

Çocuklarının mevcut zeka, kavrama gücü, algı ve yorum bağı, motivasyon ve konsantrasyon yetisi alanlarında potansiyelini daha da arttırmak isteyen aileler ile bu alanlardan bir veya birkaçında çocuklarının sorunu olduğunu düşünen ailelerin Tire'de de gidebileceği ve yardım isteyebileceği bir merkez var artık. Yakın zaman önce, 2 Yıldır sınıf birincileri ve kurulla sınıf atlayan öğrenciler yetiştiren Fen Mental Eğitim Merkezi, yukarıda saydığımız alanlarda kendini geliştirmek isteyen veya bu alanlarda sorunları ve eksiklikleri olan çocuklara hizmet verebilecek. Bu konuda duyarlı ailelere seslenen, Tire Fen Mental kurucusu Melda Toprakcı , ailelerin gelip kendileri ile iletişime geçmesi ve bire bir çalışmaları hakkında bilgiler almasının kendilerine hiç bir şey kaybettirmeyeceğini belirtti.

 

Toprakçı açıklamasında; “Dikkat dağınıklığı günümüz öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri olarak göze çarpmaktadır. ‘Çocuğum; zeki ama başarılı olamıyor. Masa başında oturup ders çalışamıyor. Okulda derslerini dinlemiyor. Ödevlerini ve eşyalarını unutuyor. Eşyaları ve odası sürekli dağınıktır.’ Eğer bunları diyorsanız çocuğunuz dikkat problemi yaşıyor olabilir. Tire Fen Mental olarak dikkat problemi yaşayan öğrencilerimize dikkat testleri uyguladıktan sonra, gerekli olan eğitim ve aktivitelerle öğrencimizin dikkat sorununu çözmeyi hedefliyoruz.  Branş öğretmenlerimiz tarafından Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, İngilizce derslerinden konu anlatımı yapıyor, yine branş öğretmenleri tarafından yazılı sınav öncesi ön hazırlık ve takip yapıyoruz.” Dedi.

 

TİRE FEN MENTAL UZMAN KADROSU

KURUCU MÜDÜR MELDA TOPRAKCI :

1984 yılında İzmir Karşıyaka’da doğan TOPRAKCI  Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İiktisat Bölümü’nden 2005 yılında mezun olan Toprakçı, daha sonra Almanya’da Münih Teknik Üniversitesi’nde ‘Matematik’ (İngilizce ve Almanca) alanında yüksek lisans yaptı.

 

YELİZ ERÜSTÜN : ÇANAKKALE 18 MART  Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu. ‘Mental aritmetik’ ve ‘hızlı okuma’ alanlarında sertifika sahibi.

MERVE YUMUŞAK: DUMLUPINAR ÜNV.FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ

SEDA ERTUĞRUL: BALIKESİR ÜNV.SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ

EZGİ SOYLU: İZZET BAYSAL ÜNV.İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ

 

 Fen Mental Eğitim Merkezi’nde mevcut  programlarının aksine, ödevler öğretmenler tarafından öğrencinin pedegojik düzeyine uygun bir kadro ile takip ve kontrol edilerek, ders tekrarı, konu hazırlığı ve test tekniğine dayalı olarak işlev görüyor.  Öğrencilerin üstün başarıları ve velilerin memnuniyeti, kurumun vizyonunu sergilerken, Fen Mental Eğitim Merkezi’de bunun haklı gururunu yaşıyor.


Editör: Haber Merkezi