Anayasa mahkemesi, 14 Mart 2014 tarihinde çıkarılan dershanelerin kapatılması ile ilgili yasayı oy çokluğu ile iptal etti.



            Bununla ilgili olarak ilçemizde faaliyet gösteren dershanelerden Tire Kavram Dershanesi Müdürü M.Cengiz EKŞİOĞLU ile Tire Kavram Dershanesi Kurucu Temsilcisi Oktay AYKUTALP konu ile ilgili açıklama yaptılar.
M.CengizEKŞİOĞLU:  Dershanelerin kapatılması ile ilgili yasanın AYM tarafından iptal edilmesi ile yine başa dönülmeyeceğini çünkü uygulamada bazı değişikliklerin olduğu, özellikle temel liselerin hayata geçmesi ile okul ve dershanelerin birlikte yürütülebileceği bir sürecin devreye gireceği, öğrencilerin daha başarılı olabileceklerini belirtti.
              Kavram  Dershanesi Kurucu Temsilcisi Oktay AYKUTALP : AYMnin almış olduğu kararın ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim. Alınan bu kararın gecikmiş bir karar olduğunu düşünüyorum. Bakanlığımız dershanelerin kapatılması yasası ile birlikte,  çözümler üretmeye başladı. Kapatılan dershanelerin Temel Liselere dönüşmesi bunlardan biriydi. Biz Tire Kavram Dershanesi olarak Tire TAC (Türk Amerikan Council) Temel Lisesine dönüşme kararı aldık. Bu kararı alırken klasik dershaneciliğin artık öğrencilerin ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap vermediğinden öğrenci başarılarında da çok etkili olmadığı düşüncesindeydik. Çünkü dershaneler okulların paydaşlarıdır. Öğrencinin okul başarısı dershane başarısına yansıyordu. Öğrenciler, okul-dershane sarmalında beş gün okul, iki gün dershane olarak nefes alamıyorlardı.  Bu durum öğrencinin  okul ve dershane devamsızlığına da yansıyordu. Temel Lise olgusu bu sorunlara tek çatı altında çözüm üretecek; Öğrenci ile daha yoğun bir çalışma programı yürütülecektir.
                Öğrenci okul müfredatını takip ederken aynı zamanda her gün 3-4 saat YGS – LYS hazırlık programı takip edecek. Böylece eğitim öğretim haftalık 5,5 gün olacaktır. Böylece öğrenciye de  cumartesi yarım gün ve Pazar günü tam gün tatil olarak kalacak.
               Önceden hafta sonu dershaneye devam eden öğrenci toplamda 6+6=12 saat YGS_LYS kursu alırken  Temel Lisemizde bir öğrenci hafta içi 20 ve hafta sonu 6 saat olmak üzere haftada 26 saat  YGS-LYS kursu alabilecektir. 9. ve 10 sınıf öğrencilerimize uygulayacağımız yoğun İngilizce programları ile öğrencilerimizin İngilizce okuma, anlama, yazma, konuşma becerilerini  de geliştireceğiz dedi.

Editör: Haber Merkezi