Geçtiğimiz hafta Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi Öğrenci Yurdu’ndan yaşanan olay sonrasında Eğitim Sen Tire Temsilciliği basın açıklaması yaptı.

 

Ercan ÇELİK

 

Eğitim Sen Tire Temsilciliğinin yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

 

“Ülkemizde şiddet, günümüzün toplumsal bir sorunu haline gelmiştir. Kadına, çocuğa, doktora ve en sonunda öğretmene…

 

            Ülkemizde pek çok eğitim kurumunda yaşanan şiddet haberleri hala hafızalarımızda iken, benzeri şiddet olayları hız kesmeden devam etmektedir. Her gün öğrencilerin birbirlerine uyguladıkları şiddeti basından takip ediyoruz. Bu şiddetin ayrımcılık ve ırkçılık üzerinden yükseltilmesi toplumu kutuplaştırmakta ve şiddeti eğitim kurumlarına kadar taşımaktadır. Bu durumdan en çok etkilenen kesimlerden biri de biz eğitim emekçileriyiz.                                        

 

          19 Aralık Cuma günü Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi Öğrenci yurdunda görevli Müdür Yardımcımız Sevil Gök BOZKURT’un odasına “kendisine ülkücüyüm diyen” bir grup girerek arkadaşımızı tehdit etmiş ve arkadaşımıza hakaretlerde bulunmuştur. Kendisine yardım etmek isteyen öğrenciler de bu grup tarafından darp edilmiştir. Vatanseverlik bu ülkenin aydınlık yüzü olan öğretmenlere saygı duymaktan geçer, onları tehdit edip hakaret etmekten değil.  Bu saldırı Sevil arkadaşımız şahsında bütün eğitim emekçilerine yapılmış bir saldırıdır.

 

              Bütün çocuklar bizim çocuklarımızdır. Çocuklarımız için gece gündüz çalışan, gerektiğinde kendi çocuklarını ihmal edip öğrencilerinin sorunları ile ilgilenen öğretmenimize reva görülen bu çirkin saldırı hepimizi ve özellikle Eğitim Sen Tire Temsilciliğini derinden yaralamıştır. Bu saldırıyı gerçekleştirenler şunu iyi bilsinler ki ne kaba güç ne tehdit bizi bilimsel, laik, demokratik ve anadilde eğitim talep ve çalışmalarımızdan, ırkçılığa ve gericiliğe karşı mücadelemizden alıkoyamaz.

            Eğitim Sen Tire Temsilciliği olarak Sevil Öğretmenimizin şahsında bu Irkçı ve gerici saldırıya karşı duracağımızı ve yargı önünde bunlardan hesap soracağımız bilinmelidir.

             Yetkililerden de bir daha böyle saldırıların olmaması için gerekli tedbirlerin acilen alınmasını talep ediyoruz.

             Eğitim Sen Tire Temsilciliği olarak yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, bu olayın takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz.”

Editör: Haber Merkezi