8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Eğitim Sen Tire Temsilciliği tarafından 2 gün önceden kutlandı. Belediye gösteri salonunda önceki gün akşam saatlerinde yapılan kutlamaya diğer bazı sendikaların üyeleri, bazı siyasi partilerin üyeleri ve temsilcileri ve çeşitli STK (sivil toplum kuruluşu) temsilcileri katıldı. Programa katılanların salonu doldurdukları gözlendi.

 

EMEKÇİ KADINLAR ADINA DİLBER YENER KONUŞTU

Program, emekçi kadınlar ilgili okunan bir şiirle başladı. Tire Eğitim Sen Temsilciliği Kadın ve Eğitim Sekreteri Dilber Yener’in yaptığı günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Yener konuşmasında; “Eşitlik, özgürlük, barış, insanca yaşam ve çalışma koşulları, güzel bir gelecek diyen kadınlarımızı selamlıyor ve emekçi kadınlar gününüzü kutluyorum. Kadınların yüzleri geçmişten devraldıkları mücadele deneyimlerinin izleri ile dolu. 8 Mart 1857’de Amerika’nın New York kentinde, dokuma işçisi binlerce kadın, ekmek ve gül mücadelesinin üstüne, dünyanın dört bir yanında ilmek ilmek dokunan, adım adım ilerleyen, yüzünü yeni bir dünyaya dönen kadın mücadeleleri eklendi. Yalnız Türkiye de değil dünyanın her köşesinde bu mücadelenin kazanımlarını tek tek ‘sıfırlamaya’ çalışan iktidarlar, gerçeği, geleceği ve yeni bir dünyayı isteyen milyonlarca kadının umudunu sıfırlayamadı.

 

Eğitim Sen’li kadınlar olarak kadınların ikili emekleri üzerine yükselen iktidarın rant, yolsuzluk, ve yağma düzenini kabul etmiyoruz. Ev içlerinde görünmeyen emeğin sahibi biz kadınlar insan onuruna yakışır bir hayat için mücadelemizi ilmek ilmek örmeye devam ediyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.

 


PROGRAMDA ŞİİR, MÜZİK VE VİDEO SUNUMU DA OLDU

Sonrasında ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ sinevizyon gösteriminde bulunuldu. Peşinden Arzu Yamaç, İlker Yamaç ve Ebru Düzgün’ün oluşturduğu grup müzik dinletisinde bulundu. Programın son bölümünde ise ‘Demir Çeneli Melekler’ isimli, Amerika’daki kadınların seçme ve seçilme hakkını konu alan bir film gösteriminde bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi