Milli Eğitim Bakanlığının yeni uygulamaya koyduğu yönetici atama yönetmenliğine göre yönetici atamalarında verilecek puan aşaması 15.08.2014 tarihinde son buldu. Türkiye genelinde 16 bin (dört yılını dolduran) yönetici değerlendirilecek. Değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılacak.  100 üzerinden 75 ve üzeri puan alanlar yeniden 4 yıllığına görevlendirilecekler.  Değerlendirmeler 18.08.2014 tarihi itibariyle başlayacak. Ay sonuna kadar bitirilecek.

 

   Eğitim Sen Tire Temsilciliği; müdürlerin alacakları 60 puanının İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri tarafından verileceğinden dolayı bazı kuşkularının olduğuna dikkat çekti. Eğitim Sen Tire İlçe Temsilciliği’nden yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

   “ İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde değerlendirme yapacak kişilerin, bulundukları göreve kısa süre önce getirilmesi yapacakları değerlendirmenin objektif olması konusunda ciddi şekilde şüphe uyandırıyor.

  Değerlendirme formundaki ölçütlerle ilgili fikir sahibi olmak için okul müdürleriyle en az bir yıl çalışılması gerekir ki doğru, objektif bir değerlendirme yapabilsin.

   Eğitim Sen Tire Temsilciliği olarak yetkililere şunları soruyoruz;

 Yeni atanan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri okul müdürüne puan verirken neye göre değerlendirme yapacak?

  Onlara, okul müdürleri hakkında birileri bilgimi aktaracak. Bu bilgilerin doğruluğuna ve tarafsızlığına ne kadar güvenilecek.

 Yoksa İlçe Milli Eğitim Müdürünü ve Şube Müdürlerini, müdürler konusunda birileri yönlendirecek mi?

   Böyle soruların cevapsız kaldığı bir ortamda yeni atanacak müdürlerin okullarında personeline karşı tarafsız olabileceğini kim söyleyebilir.

  Şu unutulmamalıdır ki eğitim sorununu halledemeyen bir ülke hiçbir sorununu halledemez. Biz ülke olarak daha sağlıklı bir sınav bile (TEOG. YGS vb. sınavlarda olduğu gibi) yapamazken, acaba kendi düşüncemiz doğrultusunda okul müdürlerini değiştirmek Milli Eğitimimize ne kazandıracaktır?

 Biz Eğitim Sen Olarak;

-          Okul müdürlerinin öğretmenler tarafından seçilmesini öneriyoruz?

-          Sınava dayalı eğitim sistemin iflas ettiğini söylüyor, bunun yerine herkesin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim almasını istiyoruz.

-          Özel okullara gönderilecek öğrencilere değil, devlet okullarındaki öğrencilere kaynak aktarılmasını istiyoruz.

-          Öğrencilerin özel okullara yönlendirilmesini eğitimin özelleştirmesi olduğunu ve AKP hükümetinin bunu devlet politikası hainle getirdiğini buna da karşı olduğumuzu belirtiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi