Eğitim İş Tire Temsilciliği 227 üye sayısına ulaşarak, ilçedeki yeni yetkili sendika oldu.

 

Tire’de eğitim alanında sendikal çalışmalar yürüten sendikalar içinde en çok üye sayısına sahip olan sendika, tüm sendikaları temsilden Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki çeşitli toplantılara ‘yetkili sendika’ pozisyonunda katılabilmekte ve sendikaların sözcülüğünü üstlenerek temsil etmekte. Üç yılda bir yapılan üye sayısı değerlendirmesi sonrasında ortaya çıkan bu durum ile yeni dönemde ilçedeki sendikaların temsilciliğini yapacak olan sendikanın ismi belli oluyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan son saptamalar sonrasında, ilçedeki üye sayısı bakımında en büyük sendikanın el değiştirerek Eğitim İş Sendikası olduğu öğrenildi. Daha önce Türk Eğitim Sen’in elinde olan bu unvan şimdi Eğitim İş’e geçti.

 

Son gelişmeleri dikkate alarak konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Eğitim İş Sendikası Tire Temsilciliği Başkanı Zekai Kolay, arkadaşları adına bir basın açıklaması yaparak bu gelişmeyi başta eğitim camiası olmak üzere Tirelilere duyurdu. Kolay’ın, içinde çarpıcı ifadelerin de yer aldığı, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

 

“BİZLER NE SOROS’UN TURUNCU FONLARINA NE …….”

“Eğitim İş’i, Eğitim İş yapan üyelerinin onurlu dik duruşudur. Eğitim İş Temsilciliği olarak bizler ne Soros’un turuncu fonlarına, ne Pensilvanya’nın her şekle ve renge giren yapısına, ne gelip geçici iktidarlara, ne diktatör heveslilerine, ne iktidar yandaşlarına, ne iktidara koltuk değneği olanlara, ne üç kuruşa memurunu satanlara, ne de Kandil ulaklarına sırtımızı yaslamadık.

 

İktidara payanda olup torpille iş çevirenlerle mücadele ettik. Haksız müdür atamalarına karşı hukuk mücadelesi verdik. Bizler gücümüzü üyelerimizin örgütlü mücadelesinden ve dik duruşundan; ışığımızı Atatürk ilke ve devrimlerinden alıyoruz. Bu bağlamda; nerede bir haksızlık varsa, nerede bir hukuksuzluk varsa nerede Cumhuriyetimizin temel değerlerine bir saldırı varsa orada Eğitim İş korkusuzca var olacaktır.

 

227 üye sayısı bizler için hem gurur hem yeni bir başlangıçtır. Ayrı bir gururu da kadın üyelerimiz yaşatmışlardır. Diğer sendika temsilciliklerinde erkek üye sayısı kadın üye sayısından fazlayken Eğitim İş Tire Temsilciliği’nde kadın üye sayısı erkek üye sayısından fazladır. Gücümüze güç katan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.”


Editör: Haber Merkezi