Eğitim İş Tire Temsilciliği olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.   


Ergün ÇELİK


19 Nisan Cumartesi günü saat 11.00- 16.00 arasında Kız Meslek Lisesi Konferans Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirilen genel kurul toplantısında yeni yönetim belli oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan genel kurul toplantısında önce divan başkanlığı seçimi yapıldı.

Programa katılanlar arasında Türk Eğitim Sen Şube Mevzuat Sekreteri Hanifi Başkan, Kuvayi Milliye Eğitim Sen Bölge Başkanı Resül Kara, Atatürkçü Düşünce Derneği Tire Şubesi Başkanı Murat Özan ve Önceki Başkan Günay Özbek de yer aldı. Divan başkanlığı seçiminden sonra söz alan Eğitim İş Tire Temsilcisi Bülent Kuloğlu yaptığı açıklamada;

 “Eğitim-İş örgütlü öğretmen hareketinin liderliğini geri almak ve kamu çalışanlarının sendikal direnişini, girdiği krizden çıkarmak amacıyla, Atatürk’ün liderliğinde kurulan ve kurumsallaştırılan, Cumhuriyetimizin aydınlanma devrimleri ile evrensel sol değerleri aynı potada eriten bir bakış açısıyla 17 Ekim 2005’te yeniden tarih sahnesine çıkmıştır.

                 Eğitim-İş, kitle ve sınıf sendikacılığının gereklerine odaklanmış; Atatürk’e ve devrimlerine yürekten bağlı; adalet, eşitlik, özgürlük gibi evrensel değerleri kendisine ilke edinmiş bir emek örgütüdür. Sınıf sendikacılığının gereği olarak; etnik köken, dinsel inanç, siyasi ayrım yapmaksızın bütün eğitim çalışanlarını kucaklar ve siyasi partiler karşısında bağımsızlığını titizlikle korur.

             Eğitim-İş, eğitim emekçilerinin antiemperyalist, bağımsızlıkçı, ilerici, devrimci ve halktan yana örgütlenme geleneğinin günümüzdeki  tek temsilcisidir.

              Eğitim-İş Atatürk devrimlerine sahip çıkmanın gereği olarak dil birliğinin parçalanmasının, Türk Ulusunun parçalanması anlamına geldiğini bilir. Bu nedenle ülkemizde konuşulan tüm yerel dillerin yaşatılmasını ve öğretilmesini  ancak eğitim dilinin kesinlikle Türkçe olmasını savunur. Eğitimin milliyetler temelinde bölünmesine ve dil birliğimizin parçalanmasına kesinlikle karşı çıkar.

               Eğitim-İş, emperyalizme ve yerli  işbirlikçilerine karşı emekçileri mücadele ruhu ve bilinciyle donatmanın ilk koşulunun örgütlü güç olmakla sağlanacağını savunur. Sınıf mücadelesinde başarı için örgütlenmeye önem verir. Küreselleşmenin getirdiği emperyalist dayatmaların, taşeron ve güvencesiz çalıştırmanın, sendikasızlaştırma çabalarının farkındadır. Bu durumun farkında olmayanları uyarmayı  görev bilir.

              Eğitim-İş, eğitim ve bilim çalışanlarının ulusal gelirden hak ettikleri payı almaları gerektiğini savunur, bu anlamda yılmadan mücadele eder.

              Eğitim-İş,  grevli ve toplu sözleşmeli sendikal kazanım elde edilinceye kadar en amansız mücadeleyi vermek üzere yola çıkmıştır.

             Eğitim-İş, siyasi kadrolaşmalara şiddetle karşı çıkmakta bu konuda yılmadan hukuk mücadelesi vermektedir.

            Eğitim-İş, ulusal eğitim politikalarının savunucusudur. Eğitimde başarının ancak ulusal eğitim politikaları ile sağlanabileceğine inanır.

              Eğitim-İş, üyelerinin özlük hakları ile ilgili her türlü hukuksal desteği vermenin ötesinde, talepleri  halinde üyesi olmayan eğitim ve bilim iş görenlerinin  de hukuksal danışmanlığını yapan tek sendikadır. Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenmiş ve en küçük birimlere kadar örgütlenme çalışmalarına devam etmekte olan ülkemizin gerçek anlamda en hızlı üye kabulünü gerçekleştiren tek sendikasıdır.

            Eğitim-İş, gücünü  eğitim ve bilim çalışanlarından alır. Hiçbir alanda iç ve dış çıkar gruplarına, vakıflara, kurumlara  ya da kuruluşlara sırtını dayamadan onurlu sendikacılığın gereğini yerine getirir.

           Eğitim-İş, siyasi  iktidarın eğitimi özelleştirme, yerelleştirme ve dinselleştirme politikalarına karşı, Cumhuriyetle biçimlenen laik, demokratik, bilimsel, ulusal, çağdaş ve parasız eğitimi savunur. Torba yasa ve KHK’lerle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılacak özelleştirme, performans değerlendirmesi, esnek çalışma, ücretli ve sözleşmeli  öğretmenlik gibi temelde iş güvencemizi yok etmeye yönelik her türlü uygulamaya karşı savaşımı varlık sebebi sayar.

           Eğitim-İş, başta laiklik olmak üzere, Atatürk ilke ve devrimlerine yapılacak saldırılara karşı tüm ulusumuzu uyanık olmaya çağırmayı ‘’Başöğretmen’’ine ve gelecek kuşaklara karşı  bir  sorumluluk olarak görür. Bu sorumluluk bilinciyle; laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin içinde bulunduğu tehlikeyi gören sendikamız,  4+4+4 eğitimi gericileştirme ve piyasalaştırma sistemine karşı toplumun her kesiminin içinde olduğu eylem ve etkinliklerde bulunmayı, 652 sayılı KHK’yi yürürlüğe koyarak Atatürk ilke ve devrimleri  ile Anayasamızın değişmez hükümlerine sadakat yükümlülüğünü Milli Eğitim sistemimizden dışlayan anlayışa karşı mücadele etmeyi  görev  bilir.

   

  Sayın başkan değerli konuklar değerli Eğitim İşliler;

Eğitim İş Tire Temsilciliği olarak biraz önce ifade ettiğim ilkeler çerçevesinde sendikamızı yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ve sizlerin katkılarıyla bugünkü noktaya taşıdık.3 yıl içerisinde gerek genel merkezimizin gerekse şubemizin belirlediği eylemlerde etkin bir şekilde yer aldık. Bunun yanı sıra yerel ölçekte de emek ve vatan eksenli birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Çok zor bir siyasal ve sosyal süreç yaşıyor olmamıza rağmen antiemperyalist duruşumuz, Atatürkçü bakış açımız, üniter devleti tavizsiz savunan söylemimiz,demokratik ve laik Cumhuriyetçi tavrımız ve emekten yana açıkça taraf olmamız Eğitim-İş’i Türkiye’de olduğu gibi Tire’de de eğitim çalışanlarının yeni umudu haline getirmiştir.Bugün itibariyle Tirede her beş eğitim çalışanından biri eğitim işlidir.Üye sayımız aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte 170 e ulaştı.Umarım bugün gerçekleştirdiğimiz olağan genel kurulumuz sonunda oluşacak yeni yönetim kurulumuz ve tüm üyelerimizin çalışmaları sonucunda bu sayı çok daha yukarılara çıkacaktır.Hedefimiz ilçemizde çalışan tüm eğitim emekçilerini Eğitim İş çatısı altında birleştirmek olmalıdır.

                     2005’de bölücülüğe, ırkçılığa,gericiliğe karşı,aklın ve bilimin ışığında barış ve kardeşliğin, özgürlük ve eşitliğin egemen olduğu,sosyal adaletin sağlandığı bir toplum modeline ulaşma iddiasıyla kurulmuş olan  sendikamız bugün kurumsallaşma sürecini büyük ölçüde tamamlamıştır..Bu süreçte sendikamızın emeği ifade eden meşru eylemleri gündeme taşıma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için örgütlenme bilincinin önemi büyüktür. Bu gerçekten hareketle önümüzdeki süreçte yapacağımız örgütlenme çalışmaları; çalışma alanımızın ortak sorunları-çalışma koşulları, ücret,sosyal ve siyasi haklar,özlük hakları,bilimin ve eğitimin niteliği gibi konularda bütün üyelerimizi eylemliliklerle duyarlı hale getirmeye yönelik olmalıdır.

 

           İnanıyoruz ki gücünü üyelerinin inancından ve özverisinden alan sendikamız gün geçtikçe büyüyen yapısı ile ülkemizdeki Sendikal harekete farklı bir ivme kazandıran ve işkolunda umut ışığı olan sağlam ve sağlıklı tek sendika olmayı başaracaktır.

Gerçekleştirmiş olduğumuz Olağan genel kurulumuzun sendikamız Eğitim İş ve ülkemize hayırlı olmasını diler herkesi saygıyla selamlarım.” Dedi.

Eğitim İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. Ömer Değirmenci Tire’de gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’nun sendikalarına başarılar getirmesini diledi.

Yapılan seçim sonuçlarına göre Eğitim İş Tire Temsilciliği Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

 Zekai Kolay

Erkan Evli

Nuray Kerçek

Ünal Yıldırım

Özgür Anafartalar

Alaaddin Ağca

Ümit Ardıcak 



Editör: Haber Merkezi