Kurtuluş İlkokulu’nda bir öğrenci velisinin, okulda görevli bir öğretmen tarafından çocuğunun dövüldüğünü iddia etmesi eğitim camiasını bir araya getirdi.

Ergün ÇELİK

Kurtuluş İlkokulu öğretmenlerinden Müesser Kocailik’in karıştığı iddia edilen olayın ardından, Müesser Öğretmen’in bağlı olduğu sendika ve diğer sendikalar okul önünde toplanarak iddianın asılsız olduğunu dile getirerek yaşananlara tepki gösterdiler. Sendikalar adına ortak açıklama yapan Eğitim-İş Tire Temsilcisi Zekayi Kolay açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

25 Şubat 2015 günü Kurtuluş İlkokulu sınıf öğretmenlerinden   Müesser Kocailik, sınıfında veli toplantısı yaptığı sırada bir öğrenci velisi adeta sınıfa baskın yaparak öğretmenimizin öğrencisine şiddet uyguladığını ifade etmiştir. Sınıf ortamında diğer velilerin gözü önünde öğretmenimize hakaretler etmiş ve aslı astarı olmayan iftiralar atmıştır. Müesser Öğretmen deneyimli, bilgili ve idealist öğretmenlerimizden birisidir. Bugüne kadar hiçbir öğrencisine şiddet uygulamamıştır.

Benzer durumlarla şimdiye kadar defalarca karşılaştık. İlçemizde bile halen ‘’Selamün Aleyküm Sayın Bakanım’’ rumuzlu imzasız, asılsız ihbarlara dayanan soruşturmalar devam etmektedir. Alo 147 Öğretmen İhbar Hattı gibi demokrasinin yüz karası şikâyet ortamları öğretmenlerin asıl görevlerini yapmalarına engel olmaktadır.

AKP hükümetinin aldığı kararla 4+4+4 eğitim sistemine geçerek çağdaş, bilimsel, laik eğitim sisteminden hızla uzaklaşılmıştır. 19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlarla da artık gerici, yobaz bir eğitim sistemine geçme çalışmaları son aşamalara gelmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetimizin kurucu kadrolarına hakaret etmek artık olağan karşılanır olmuştur. Bu durum biz Atatürkçü eğitimcilerin yüreğinde derin yaralar açmaktadır.

Bu sistematik saldırıları öğretmenleri ve öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma çabalarının bir sonucu olarak görüyoruz.

Eğitim-İş Tire Temsilciliği olarak öğretmenimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Benzeri durumlarla karşılaşan öğretmenlerimizin her zaman yanlarında dimdik duracak, asli görevimiz olan çağdaşlaşma ve aydınlanma yolundaki yürüyüşümüzden hiçbir zaman geri adım atmayacağız.

 

Editör: Haber Merkezi