Ercan ÇELİK

Oxford Üniversitesi Yayınlarının bu yıl 7.’sini düzendiği BigRead Kitap Okuma Projesi’nde, birbirinden özel öğrenciler yabancı dil konusunda kıyasıya mücadele ettiler. Ege ve Akdeniz bölgelerinin birleştirilmesiyle 6 bölgeye ayrılan yarışmada, değerlendirmeyi Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Ana Bilim Dalı akademisyenleri yaptı. 
Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi Bus Paksu, katıldığı bu yarışmada Ege ve Akdeniz’in içinde olduğu bölgede 4. Olarak hem okulunu, hem de Tire’yi gururlandırdı. 


2 DEVLET OKULUNDAN BİRİ
Yarışmada başarı gösteren öğrencilerin geneline bakıldığında, çoğunluğunun özel okullarda ve kolejlerde yetişen öğrenciler oldukları göze çarparken, yarışma kapsamında başarı elde eden devlet okullarından biri Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi, diğeri de Tire Sosyal Bilimler Lisesi oldu. 


ÖĞRETMENLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Yarışmadan başarıyla dönen Tire Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Buse Paksu, “Bu projeye giremeye beni teşvik eden İngilizce Öğretmenim Veli İlker Enişte’ye ve okulumuz İngilizce öğretmenlerine teşekkür ederim. Öğretmenim ile birlikte seneye AFS ve YES sınavlarında başarılarımı devam ettirmek istiyorum. Okulum çok değerli ve kaliteli öğretmen ve idarecilerden oluşuyor. İyi ki bu okula gelmişim.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi