Tire’de eğitim hayatına yeni başlayan Belgin Atila Çallıoğlu Lisesi ile Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu arasında protokol imzalandı.



Ergün ÇELİK


Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi öğrencileri’nin Bilimsel yarışmalara ve Tubitak projelerine daha verimli hazırlanabilmek ve Ege Üniversitesi’nden faydalanabilmesi için Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu ile Fen Lisesi arasında protokol imzalandı. Düzenlenen imza törenine Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, Tire Kutsan MYO. Müdürü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal, Fen Lisesi Müdürü Mesut Soyaslan ve Fen Lisesi Hayırseveri Atila Çallıoğlu ve eşi Belgin Çallıoğlu katıldı. Törende söz alan Prof. Dr. Harun Raşit Uysal, “ Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu olarak öğrencilerimizin başarıya ve hedeflerine daha kolay ulaşabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Fen Lisesi ile düzenlediğimiz bu protokol hem bizim için hem de ilçemiz için çok önemli. İlçemizde çok güzel bir Fen Lisesi ve bu liseyi kazanan pırıl pırıl öğrenciler var. Her iki okulun da bilgilerini paylaşım içinde artırmak bizim başlıca görevlerimizden biridir. Bu protokolün her iki okula ve Tire’ye hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.


EĞİTİME TAM DESTEK VERİYORUZ

İmza töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire’de eğitim için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirterek eğitime tam destek vereceğini söyledi. Çiçek yaptığı konuşmada, “ Benim bu imza töreninde en önemli bulunma sebebim kendimin de bir eğitimci olmasıdır. Atila Çallıoğlu ile Tire’de çok büyük bir iş başardık ve Tire’ye yepyeni pırıl pırıl bir Fen Lisesi kazandırdık. Bunun için Atila Çallıoğluna ne kadar teşekkür etsek azdır. Tire’de öğrencilerin isteği üzerine bir çok projeyi hayata geçirdik. Tire Belediyesi olarak Tire’de eğitim gören öğrencilerimizin her isteği ile yakından ilgilenip eğitime tam destek veriyoruz.” Dedi.



TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI FEN LİSESİ OLACAK

Fen Lisesi’nin hayırseveri ve aynı zamanda 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte hem İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi hem de Tire Belediye Meclis Üyesi olan Atila Çallıoğlu ise yaptığı konuşmada, “ Tire’ye kazandırdığımız bu okulun Türkiye genelindeki Fen Liseleri arasında en başırılı Fen Lisesi olmasını istiyorum. Bunun için Fen Lisemizin her zaman yanında ve destekçisiyim. Hangi konuda olursa olsun okulumuzun her zaman arkasında olmaya söz verdim.” Dedi.


Son olarak söz alan Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi Müdürü Mesut Soyaslan,”Yoğun işleri arasında protokol törenimize katılarak bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımıza, Hayırseverimize ve müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Fen Liseleri’nin tarihini araştırabilirsiniz. Hiçbir Fen Lisesi tarihinde bu kadar kısa sürede bu kadar mesafe alan başka bir Fen Lisesi yoktur. Belediye Başkanımız ve hayırseverimiz Tire’de çok güzel bir iş çıkardılar. Bu işbirliği kıvılcımını ateşleyen Ahmet Kaya hocam’a çok teşekkür ediyorum. Bu protokolün her iki tarafa da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.” Dedi.  


Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu ve Bilgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi arasında imzalanan protokolün detayları ve maddeleri ise şu şekilde;

Bu protokolde; Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu; Yüksekokul, Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi; Lise, Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Müdürü; Yüksekokul Müdürü, Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi Müdürü; Lise Müdürü olarak tanımlanmıştır.

Madde 1: Taraflar İş bu protokolün tarafları Yüksekokulu Müdürlüğü ile Lise Müdürlüğü’dür. 

Madde 2: Amaç İşbu protokolün amacı Yüksekokul Müdürlüğü ile Lise Müdürlüğü arasında sosyal ve bilimsel işbirliği yapmaktır.

Madde 3: Kapsam İşbu protokol Lisede eğitim ve öğretim gören öğrencilerinin Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından uygun görülecek bilimsel araştırma ve projelerine katılmalarını, Yüksekokul öğretim üyelerinin ya da görevlilerinin danışmanlık hizmetlerini ve Yüksekokul Müdürlüğü’nün uygun göreceği yer ve zamanlarda Yüksekokulun laboratuar, kütüphane ve dersliklerinden yararlanmalarını kapsar.

Madde 4 Genel Hükümler

a) Yüksekokul öğretim elemanları danışmanlığında yapılacak bazı projelerde Lise öğretmen ve öğrencileri proje yürütücüsü ve asistanı pozisyonlarında görev alabileceklerdir.

b) Yüksekokul öğretim elemanları tarafından yapılacak proje ve araştırmalarda Lise öğretmen ve öğrencilerinin katılım sağlayabilecekleri bazı görev ve etkinlikler var ise Lise Müdürlüğü bilgilendirilecek ve işbirliği tesis edilecektir.

c) (b) maddesinde anılan işbirliği çerçevesinde Lise öğretmen ve öğrencileri, Yüksekokul Laboratuvar ortamlarından ve öğretim salonlarından yararlanacaklardır.

d) Lise Müdürlüğü tarafından önerilen ve uzmanlık gerektiren bazı derslerde Yüksekokul Müdürlüğü’nün yapacağı görevlendirmelerle Yüksekokul öğretim elemanları, Lise öğrencilerine ders sunumları yapabilecektir.

e) Yüksekokul ve Lise arasında yapılacak öğretim ve araştırmalarda görev alacak öğretim elemanı ve öğrencilerin gereksinimleri, proje girdi ve ihtiyaçları için temin edilmesi gereken parasal kaynakların temini için Lise Müdürlüğü, gerekli sponsorluk desteklerini öncelikli olarak temin edecektir.

f) Protokolün yürürlük kazanmasından sonra geleneksel olarak yapılan bilimsel ve sosyal program haftası ile Yüksekokul Müdürlüğü’nün izinleri çerçevesinde Lise öğrencilerinin Yüksekokul birimlerine öğrenci ziyaretleri düzenlenecektir.

g) Yüksekokul öğretim elemanları, Lise öğrencilerinin meslek seçimlerine destek sağlamak maksadı ile uygun görülecek yer ve zamanlarda danışmanlık hizmeti ve mesleki bilgilendirme sunumları yapacaktır. 

h) Yüksekokul tarafından yapılacak her türlü proje tasarımı, ders sunumu, danışmanlık hizmetleri ve benzeri hizmet, izin ve görevlendirmeler, Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Harun Raşit Uysal yönetimi ve Doç.Dr. Ahmet KAYA koordinatörlüğünde yapılacaktır.

Madde 5: Protokolde Değişiklik İşbu protokol hükümlerinde taraflar karşılıklı olarak anlaşmak suretiyle değişiklikler yapılabilecektir. Bu değişiklikler ek bir protokolle hüküm altına alınacaktır.

Madde 6: Süre İşbu protokol imzalandığı tarihten itibaren iki yıl geçerli olacaktır. Süre bitiminde işbu protokol tarafların hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmaksızın kendiliğinden sona erecektir.

Madde 7: Protokol Feshi (Sona Erdirme) Taraflardan birisi bu protokolde belirtilen yükümlülüklerini yerine getirmediği takdirde karşı taraf noter vasıtası ile bir ihtarname göndererek 15 günlük süre verecektir. Bu süre zarfında yükümlülük yerine getirilmediği takdirde protokolü tek taraflı olarak feshetme hakkına sahip olacaktır.

Madde 8: Uyuşmazlık Çözümü (ihtilaflar ve Yetkili Mahkeme) Taraflar arası çıkan uyuşmazlıkların çözümü konusunda yetkili merci Tire Mahkemeleri ve İcra Daireleridir.

Madde 9: Yasal ikametgahlar Taraflar aşağıda yazılı adresleri kanuni ikametgah olarak kabul etmişlerdir. Bu adreslere yapılacak tebligatlar geçerli olacaktır.

1.Ege Üniversitesi Tire Meslek Yüksekokulu. Tire/ İZMİR

2.Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi Müdürlüğü, Fatih Mah. Ulus Cad. No:5 Tire/İZMİR

Adres bilgilerinin değişmesi halinde taraflar birbirlerine değişiklikten itibaren en geç bir hafta içinde yazılı olarak bildirimde bulunacaklardır. Aksi takdirde eski adrese yapılmış olan tebligat geçerli sayılacaktır

Madde 10: Yürürlük Tarihi İşbu protokol, 21i03/2014  tarihinde 2 sayfa ve 2 (iki) asıl nüsha olarak tanzim ve imza edilmiş olup, protokolün bir nüshası Ege Üniversitesi Tire Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, bir diğer nüshası da  Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi  Müdürlüğü tarafından muhafaza edilecektir. işbu protokol taraflarca imzalandığı ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından onaylandığı tarihte yürürlüğe girecektir.


Editör: Haber Merkezi